Teljes kiőrlésű péksütemény ötletek diétás reggelire.
A teljes kiőrlésű lisztből készült diétás ételek az olcsóbb diétás ételek közé tartozik.
Miért jobb a teljes kiőrlésű péksütemény, mint a hagyományos, fehér lisztes pékáru?
- mert rostokban gazdagabb,
- mert laktatóbb, emiatt kevesebbet eszel belőle, mint a fehér lisztesből,
- mert vércukorszint kímélő,
- mert magasabb a fehérjetartalma,
- mert tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal.
Teljes kiőrlésű kenyér dagasztás és kelesztés nélkül
Teljes kiőrlésű szódabikarbónás kenyér, amit csak összegyúrsz és már sütheted is! 🙂
Mivel élesztőmentes, így Candida diétázók is ehetik!
Receptet itt találsz hozzá >>> Teljes kiőrlésű kenyér dagasztás és kelesztés nélkül

Teljes kiőrlésű kifli
Diétás kifli teljes kiőrlésű lisztből, amit nemcsak szendvicsként ehetsz, hanem használhatod diétás máglyarakás vagy diétás mákos guba készítéséhez is!
Receptért kattints ide >>> Teljes kiőrlésű kifli

Teljes kiőrlésű kalács
Puha, foszlós, tejmentes diétás kalács teljes kiőrlésű lisztből.
Receptet itt találsz hozzá >>> Teljes kiőrlésű kalács

Még több teljes kiőrlésű pékáru receptet itt találsz >>> Teljes kiőrlésű pékáru receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!