Teljes kiőrlésű kenyér dagasztás és kelesztés nélkül – a legegyszerűbb diétás kenyér recept, kezdőknek is!
Annyira egyszerű kenyér recept, hogy szerintem mostantól fogva nem is leszel hajlandó ennél több időt szánni a kenyérsütésre!
Hogy mitől olyan nagyszerű ez a recept?
- egyszerű,
- gyors,
- nem kell dagasztani,
- nem kell keleszteni,
- nincs benne élesztő!
Potom 10 perc elég ahhoz, hogy összegyúrd, a sütést pedig már a sütő végzi el helyetted!
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Még több teljes kiőrlésű péksütemény reggelire >>> Teljes kiőrlésű pékáru receptek
Teljes kiőrlésű kenyér recept
Teljes kiőrlésű kenyér hozzávalók (1 db 75 dkg-os kenyérhez):
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 10 dkg MyProtein Instant Oats zabpehelyliszt
- 5 dkg MyProtein 100 % zabpehely (IDE KATTINTVA NEKED IS JÁR 20-40 % KEDVEZMÉNY AZ ÁRÁBÓL!*)
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna (ITT KEDVEZMÉNYESEN KAPHATÓ!)
- 1 púpos teáskanál himalája só
- 2 kisebb (vagy egy nagy) tojás
- 2 dl natúr görög joghurt (vagy 3 dl író)
- 1 dl víz (ha van írónk, hagyjuk el)
*a linkre kattintva teljes árat fogsz látni, a kedvezmény a pénztárnál kerül levonásra!
Teljes kiőrlésű kenyér elkészítése:
- A liszteket, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót egy tálba tesszük és elkeverjük.
- A joghurtot simára keverjük a vízzel és a tojásokkal, majd a lisztes tálba öntjük és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.
- Zabpehelyliszttel megszórt gyúrótáblán kenyér alakúra formázzuk , majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem. (Használhatunk szilikonos kenyérformát is.)
- A tetejét késsel bevágjuk néhány helyen, úgy, ahogy azt a pékek szokták.
- 190 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni. (A kép is ekkor készült.)
Teljes kiőrlésű kenyér kalória és szénhidráttartalma:
- 10 dkg-ban (2 szelet) 220 kcal és 36 g CH van.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!