
Zöldségfasírt recept retekből
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 20 dkg (kb. 2 csokor) piros hónapos retek
- 5 dkg reszelt light trappista sajt
- 2 egész „M”-es méretű (közepes) tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 közepes gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál himalája só
- 2 púpozott evőkanál (kb. 40 g) zabkorpa
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
- A hónapos retket nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk.
- A besózott retket 5 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét.
- A kicsavart retekhez hozzákeverjük az egész tojást, a zabkorpát, a reszelt light trappista sajtot és a hagymákat.
- A retekrösztit felforrósított kókuszzsírba evőkanalanként beleadagoljuk és a kanál domború oldalával kicsit (nem túl vékonyra) ellapítjuk.
- Pár perc alatt a retekröszti mindkét oldalát pirosra sütjük.
- A kész zöldségfasírtokat frissen, zöldfűszeres tejföllel, joghurttal tálaljuk.
- Airfryerben (forrólevegős fritőzben) is süthető.
Még több zöldségfasírt receptért kattints ide >>> Zöldségfasírt liszt nélkül
A zöldségfasírt retekből kalória és szénhidrát tartalma:
- 12 db egyforma zöldségfasírt esetén 1 db 38 kcal és 2,8 g CH!
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!