Teljes kiőrlésű kifli

Teljes kiőrlésű kifli, amiből nemcsak diétás szendvicset, hanem akár diétás mákosgubát is készíthetsz!

Igazából kenyérnek indult, de közben szembejött velem egy gusztusos házi kifli fotó a Facebook-on. Olyan szép formás kiflik voltak, hogy egyből kedvet kaptam a kiflisütéshez! Persze nálam teljes kiőrlésű lisztből sültek ki.

Hogy miért jobb a teljes kiőrlésű kenyér, kifli, mint a hagyományos lisztből készült?

  • laktatóbb, ezért kevesebbel is jól laksz belőle,
  • rostjai jót tesznek az emésztésnek,
  • lassan emeli meg a vércukorszintet és nem engedi leesni,
  • a fehérjetartalma hatszorosa a sima kifliének,
  • telis tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Szóval fogyassz Te is teljes kiőrlésű kenyeret, kiflit, ha fogyni akarsz, IR diétázol, cukorbeteg, Candida diétázó vagy terhességi cukorbeteg vagy! 🙂

Teljes kiőrlésű kifli
Teljes kiőrlésű kifli

Teljes kiőrlésű kifli recept

Teljes kiőrlésű kifli hozzávalók (8 db): 

  • 25 dkg zabpehelyliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg búzasikér
  • 7 g instant élesztő
  • 2 evőkanál extraszűz olivaolaj
  • 3 dl kézmeleg víz
  • 1 teáskanál himalaya só

Teljes kiőrlésű kifli elkészítése:

  1. A száraz hozzávalókat (lisztek, búzasikér, élesztő, só) egy tálba tesszük, hozzámérjük az olívaolajat és a langyos vizet apránként hozzáadva egy sima tésztagombóccá gyúrjuk össze addig, amíg már nem ragad.
  2. Kevés zabpehelyliszttel megszórt szilikonlapon kb. 0,5-1 cm vastag, kör alakúra nyújtjuk a tésztát és 8 db körcikkre vágjuk.
  3. A kifliket egyenként, szorosan feltekerjük a szélesebb részétől kezdve a körcikk csúcsáig, majd – egy kevés helyet hagyva közöttük – egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
  4. Egy tiszta konyharuhával letakarva 30-40 percig meleg helyen kelesztjük.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és miután a kiflik megkeltek, tepsistül (konyharuha nélkül 😉 ) betoljuk őket fél órára és készre sütjük.
  6. Akkor jók, ha szépen megbarnult a tetejük, de nem égtek meg.

Reya Tippje 1: ha élesztős, kelt tésztát készítetek, ősztől tavaszig csak csukott ablak mellett, meleg lakásban készítsétek, lehetőleg szobahőmérsékletű vagy annál melegebb alapanyagokból. Így szebben megkel majd a tészta (nyitott ablaknál könnyen megfázik a tészta és nem fog megkelni). 

Reya Tippje 2: nem csak reggelire eheted ezt a kiflit! Használd diétás máglyarakáshoz, diétás mákos gubához vagy túróval töltött kiflinek! 🙂

Diétás kifli receptek még a Blogon (kattints rá!): 

Lenmaglisztes kifli

Magvas zsemle, kifli teljes kiőrlésű lisztből

1 db teljes kiőrlésű kifli tápértéke (8 egyforma darab esetén):

  • 224 kcal
  • 35 g CH
  • 12 g fehérje,
  • 3,5 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Teljes kiőrlésű kifli - Barkóczi-Boldrin Titanilla fotója
Teljes kiőrlésű kifli – Barkóczi-Boldrin Titanilla fotója
Teljes kiőrlésű kifli - Hudy Anita fotója
Teljes kiőrlésű kifli – Hudy Anita fotója

Szemánné Nyíri Reni véleménye: “Kedvenc kiflim. Nekem nyolc kifli jön ki belőle. Minden nap egyet eszek reggelire aztán a fagyra rakom nehogy tönkremenjen. Tegnap 6 grammos (DW Zero-6, a szerk.) és rizslisztet raktam a zabpehelyliszt mellém Így is nagyon finom és puha. Mindenkinek ajánlom.”

Teljes kiőrlésű kifli - Barna Bodor Éva fotója
Teljes kiőrlésű kifli – Barna Bodor Éva fotója – “Jó a tészta, könnyű vele dolgozni.”

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?