Szénhidrátcsökkentett kalács Dia Wellness lisztből

Szénhidrátcsökkentett kalács Dia Wellness -50 %-kal csökkentett szénhidráttartalmú lisztből.

A sztori egyszerű: napok óta fájt a fogam egy kis vajas kalácsra, és ez csak fokozódott, amikor a kislányomnak tízóraira azt csomagoltam.

Így hát nem volt más hátra, mint hogy bedagasszak magamnak egy diétás fonott kalácsot.

A kalács készítését a Facebook csoportban szinte élőben közvetítettem és sokan kértétek a receptjét, így most közkinccsé teszem! 🙂

A kiindulópont a zöldfűszeres, krémsajtos Ferdinánd tekercsem tésztája volt, mivel anno eredetileg az is fonott kalácsnak készült, csak menet közben krémsajtos csigák lettek belőle. 🙂

Sokat nem változtattam rajta, csupán a szénhidrátcsökkentett liszt és a folyadék mennyisége került korrigálásra, valamint habtejszín helyett most kókuszkrémmel készítettem (mivel nem volt itthon habtejszínem).

Ha kókuszkrém helyett habtejszínnel készítenéd a szénhidrátcsökkentett kalácsot, figyelj arra, hogy apránként add hozzá a vizet/tejet, mert valószínűleg kevesebb folyadékot fog igényelni! Dagasztás közben látod a tészta állagán (nem szabad folyósnak lennie).

Diétás kalács receptek reggelire >>> Diétás kalács receptek

Szénhidrátcsökkentett kalács
Frissen kisült szénhidrátcsökkentett kalács

Szénhidrátcsökkentett kalács recept

Szénhidrátcsökkentett kalács hozzávalók

  • 30 dkg Dia Wellness -50 % lisztkeverék + 1 dkg a szóráshoz
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tojás+1 tojássárgája
  • 1 dl szobahőmérsékletű kókuszkrém vagy cukrozatlan habtejszín
  • 1,5 dl langyos víz (tejet ill. növényi tejet is használhatsz)
  • 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 1 tojás a kenéshez

Több, mint 100 diétás reggeli recept ITT >>> Diétás Reggeli Receptek

Elkészítése:

Szénhidrátcsökkentett kalács
Szénhidrátcsökkentett kalács készítésének lépései
  1. A Dia Wellness lisztet az édesítőszerrel elkeverjük, majd a közepébe egy “gödröt” készítünk.
  2. A gödörbe belemorzsoljuk az élesztőt, és a tojássárgájával, illetve egész tojással elkevert tejszínt.
  3. A folyadékot (tejet/vizet) apránként hozzáadva fényes felületű, rugalmas tésztát dagasztunk.
  4. (Habtejszínnel készítve lehet, hogy nem lesz szükség az összes folyadékra, ezért mindenképp apránként adagold a tésztához!)
  5. Akkor jó a kalács tészta, ha a felülete fényes, rugalmas, nem terül el, és elválik a tál falától.
  6. A bedagasztott kalács tésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával és meleg (nem forró, tehát a sütőbe ne tedd!) helyen kb 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  7. A megkelt kalácstésztát attól függően, hogy hogy szeretnénk összefonni, két vagy három, esetleg több egyenlő részre vágjuk, alálisztezünk és összefonjuk.
  8. (Én két egyenlő részre vágtam és négyes fonással fontam össze, ez alapján a videó alapján >>> Négyes fonás videó )
  9. Az összefont kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a felvert tojással.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  11. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük.
  12. Diétás reggelire fogyasztható vajjal, cukormentes nutellával vagy cukormentes lekvárral megkenve.

Szénhidrátcsökkentett kalács

Még több szénhidrátcsökkentett pékáru recept ITT >>> TOP3 Szénhidrátcsökkentett Pékáru Recept

100 g szénhidrátcsökkentett kalács tápértéke:

  • 251 kcal,
  • 16 g szénhidrát,
  • 15 g fehérje,
  • 11 g zsír.

Diétás kalács receptek még a Blogon:

Mandulás diétás kalács

Tojással töltött kalács

Teljes kiőrlésű kalács

Szénhidrátcsökkentett fátyolkalács

Szénhidrátcsökkentett kalácsJó étvágyat kívánok! 

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a szénhidrátcsökkentett kalács receptet:

Szénhidrátcsökkentett kalács
Flórián Emese fotója
Szénhidrátcsökkentett kalács Dia Wellness lisztből
Flórián Emese fotója – +Kellemes Húsvétot mindenkinek!! Másodjára annyira tökéletes lett a kalácskám, hogy majdnem bekönnyeztem, és negyed óráig viháncoltam😅 fantasztikus recept Reya Szaszkó, köszönöm ismét!”
Szénhidrátcsökkentett kalács
Balogh Katalin fotója
Szénhidrátcsökkentett kalács
Huszka Krisztina fotója – “Elkészült a finom kalács. A nagy sütés közepette majdnem elhasználtam a DW lisztet, így annyit módosítottam, hogy fele DW Zero6, fele DW 50% liszt került bele. Elfeleztem, és 2ek kakaóport gyúrtam hozzá, plusz 1ek vizet. A többi,ahogy a leírásban! ISTENI!! 😊”
szénhidrátcsökkentett kalács
Erős Viktória fotója – “A húsvéti sonka mellé ezt a kalácsot készítettem ! Isteni fini lett,mert hát már meg kóstoltam 😊😊”

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?