Házi rozsos kenyér kenyérsütőgépben

Rozsos kenyér recept, aminek a hozzávalóit bedobod a kenyérsütőbe, bekapcsolod a gépet és pár óra múlva már veheted is ki a frissen sült diétás kenyeret anélkül, hogy a kezedet „bepiszkítottad” volna!

A teljes kiőrlésű lisztet most teljes kiőrlésű rozsliszttel kevertem, aminek köszönhetően nagyon finom, puha lett a kenyér bélése.

A rozslisztről itt olvass bővebben >>> Fehér liszt helyett használható diétás lisztek

Rozsos kenyér

Rozsos kenyér recept

Hozzávalók (1 db 1 kg-os kenyérhez):

  • 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 7 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg búzasikér
  • 12,5 dkg natúr görög joghurt
  • 5 dkg (1 kocka) élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál himalája só

Elkészítése:

  1. A kenyérsütő üstjének aljába öntjük a langyos vizet és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Összekeverjük a liszteket a búzasikérrel és a sóval, majd ezt a keveréket a kenyérsütő üstjébe öntjük.
  3. Végül a joghurtot is az üstbe tesszük, majd a kenyérsütő tetejét lezárjuk és teljes kiőrlésű programra kapcsolva sorsára hagyjuk.
  4. Finom, puha, nem túl sötét színű kenyér lesz a végeredmény, amit a család minden tagja szeretni fog!

Rozsos kenyér

100 g rozsos kenyér tartalmaz:

  • 236 kcal,
  • 33 g szénhidrát,
  • 16 g fehérje,
  • 3 g zsír.

+1 Olvasói Tipp:

Lilla javasolta, hogy ha nincs kenyérsütő géped, keverd össze az alapanyagokat, dagaszd míg el nem válik az edény falától. Egy tiszta konyharuhával letakarva keleszd 1 órát, majd formázd meg és tedd sütőpapírral bélelt, fedeles tűzálló edénybe!

Letakarva keleszd ismét 1 órát!

Sütés előtt érdemes megspriccelni a kenyeret és az edény tetejét, valamint bevagdalni a kenyeret, hogy ne repedjen meg.

230 fokra előmelegített sütőben 230 süsd harminc percig, majd vedd le az edény tetejét és süsd a kérgét pirosra! (A sütési hőfok és idő sütőfüggő.)  

Köszönjük Lillának a tippet! 🙂

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Rozsos kenyér kenyérsütőgépben
Puliuszné Nagy Edina fotója – „Nagyon finom lett,én sütőben sütöttem,jobban szeretem az ott sült kenyeret?fog még készülni ilyen… Jó a recept?nem gondoltam,hogy csak teljes kiőrlésű lisztből ilyen fincsi kenyér lesz!”
Rozsos kenyér
Keserűné Richter Gabriella fotója – Ez a kenyér valami mennyei. „♥ Nálunk mindig a férjem a döntőbíró… 😀 Én el vagyok kenyér nélkül, de ő nem tud lemondani róla. Évek óta küzdök azért, hogy egészségesen egyen és ne kelljen lemondania semmiről. Ő is egy igazi „mugli”. 🙁 Semmi nem jó neki kenyér helyett… Tegnap megsütöttem ezt a rozskenyeret és nem hittem a fülemnek….♥♥♥ Annyira ízlett neki, hogy rám parancsolt azonnal írjam le a recrpte, hogy mindig kéznél legyen. 😀
Ja és egyből bundás kenyeret kért. Imádom a receptjeid ♥ ez is tökéletes”

Vélemény, hozzászólás?