Diétás rántott camembert sajt cukormentes áfonya lekvárral

Rántott camembert sajt cukormentes áfonyalekvárral tunkolva, ahogy kell! 😉

Diétás rántott sajtot már nagyon sokszor készítettem, általában light trappistából és 98 %-ban nem szokott kifolyni. A rántott camembert sem folyt ki, bár ilyen sajtot életemben először rántottam.

A kifolyásbiztos rántott camembert sajt „titkai”:

A rántott sajt panírozása:

  • liszt nélkül, csak tojással és zsemlemorzsával panírozok (így a panír kevesebb szénhidrátot is tartalmaz, ami egy olajban sült ételnél nagyon fontos!),
  • duplán panírozok: tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa,
  • a panírozásnál nagyon ügyelek arra, hogy a panír tökéletesen bevonja a sajtot és a széleket, sarkokat alaposan belenyomkodom a zsemlemorzsába, mivel általában ott szokott kifolyni a sütésnél,
  • a bepanírozott sajtot nagyon óvatosan fogom meg és teszem félre a sütésig, hogy semmilyen sérülés ne lehessen a paníron (hiszen ezeken a sérüléseken keresztül folyik ki a sajt a sütésnél),
  • a bepanírozott sajtot tálcára vagy vágódeszkára téve berakom a fagyasztóba minimum 2 órára (így persze némi előre tervezést igényel az elkészítés, de megéri!),

A rántott sajt sütése:

  • mindig forró olajban sütöm, így nem lesz ideje a sajtnak belül megolvadnia, viszont a panír gyorsan megpirul (és annál kevesebb olajat szív fel),
  • az olajban sütésnél nagyon óvatosan, lapátkanállal vagy lapos végű csipesszel fordítom meg a sajtokat,
  • a sütéshez mindent előre odakészítek a kezem ügyébe, mert nagyon gyorsan kell dolgozni (hiszen a forró olajban gyorsan megsül a rántott sajt),
  • 4-5 darabnál többet ne tegyünk a forró kókuszolajba, mert lehűti az olajat és tele fogja magát szívni a panír, és még ki is fog folyni!

Jelen esetben magamnak és nagy muglinak fejenként 2 db cambembert sajtot készítettem el (ebből fejenként 1-1 db-ot ebédre ettünk, a maradékot pedig becsomagoltuk másnap ebédre). Emiatt a mennyiségeket 4 adagra adom meg. (Ha ennél kevesebbet készítesz, akkor arányosan oszd le a mennyiségeket!)

Az is fontos dolog, hogy én a sajt panírozásához mindig több diétás panírt, tojást…stb. készítek ki azért, hogy a dupla panírozás közben ne sérülhessenek meg a sajt falatkák, de panírozás után lemértem a maradékot és a hozzávalóknál a ténylegesen felhasznált mennyiségeket adtam meg.

A tápértéket is ezekkel a mennyiségekkel számoltam.

Rántott camembert sajt diétásan, cukormentes áfonyalekvárral

Rántott camembert sajt recept

Hozzávalók (4 adag):

  • 4 db 12 dkg-os camembert sajt (összesen 48 dkg)
  • 3 db M-es tojás
  • 1 csipet himalája só
  • 12 dkg Dia Wellness panírmorzsa
  • kókuszolaj a sütéshez
  • a tálaláshoz 6 dkg Dia Wellness áfonyalekvár

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Elkészítése:

  1. A camembert sajtokat 4 cikkre vágjuk.
  2. A tojásokat felütjük, megsózzuk és felverjük.
  3. A camembert sajt falatkákat először a sózott tojásba, majd panírmorzsába, majd ezután újra tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Panírozás közben ügyelünk arra, hogy a tojás mindenhol bevonja a sajtot és alaposan nyomkodjuk bele a panírmorzsába, főleg a szélein és a sarkoknál. (Óvatosan meg is lehet nyomkodni a széleit és sarkokat kézzel.)
  5. A duplán bepanírozott camembert sajtot óvatos mozdulatokkal (hogy meg ne sérüljön a panír) egy tálcára vagy vágódeszkára egymás mellé (!) tesszük és minimum 2 órára a fagyasztóba rakjuk.
  6. Sütéskor az kókuszolajat egy serpenyőben felforrósítjuk (figyelni kell, nehogy megégjen az olaj!) és a fagyasztóból kivett sajtokat gyorsan készre sütjük.
  7. Forrólevegős fritőzben is süthető, így >>> Rántott sajt forrólevegős fritőzben olaj nélkül
  8. Frissen, melegen cukormentes áfonyalekvárral és friss salátával tálaljuk.

Diétás köret ötletek a rántott camembert sajthoz >>> Diétás köretek

Diétás rántott ételek, receptek még a Blogon:

Rántott hal sütőben sütve (teljes kiőrlésű panírban)

Rántott cukkini sütőben sütve (zabkorpás panírban)

Rántott csirkemell sütőben sütve (szénhidrátcsökkentett panírban)

Rántott camembert sajt diétásan, cukormentes áfonyalekvárral

100 g diétás rántott camembert sajt átlagos tápértéke (áfonyalekvár és a felszívódó kókuszolaj nélkül):

  • 277 kcal,
  • 6,9 g szénhidrát,
  • 19 g fehérje,
  • 18,5 g zsír.

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Még több diétás ebéd ötletért kattints ide >>> Diétás Ebéd Recept Ötletek

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Vélemény, hozzászólás?