Diétás rántott sajt forrólevegős fritőzben, akár olaj nélkül is!

Rántott sajt forrólevegős fritőzben sütve, bő olaj nélkül, diétás panírban!

Így a rántott sajt kalóriatartalma sokkal alacsonyabb, mintha bő olajban sütötted volna!

Már 7 hónapja is elmúlt, hogy napi szinten kitartóan számolom a kalóriákat, szénhidrátot, zsírt és fehérjét, aminek köszönhetően 10 kg-ot fogytam.

Ebbe az életmódba sajnos egy szelet rántott sajt nagyon nehezen fér bele, aminek a sajt egyébként sem alacsony zsírtartalmán kívül az is az oka, hogy az igazán finom rántott sajt jó sok forró olajban készül.

Ezt a lépést most már nagyon egyszerűen ki tudom küszöbölni, mióta beszereztünk egy forrólevegős fritőzt, amiben olaj is nélkül is szuper finom rántott ételeket lehet készíteni.

Ám nemcsak az olajat hagytam el, hanem a panírt is alacsonyabb szénhidráttartalmú panírmorzsával váltottam ki, illetve a rántott sajt az egyetlen bundázott étel, aminek a panírozásához sosem használok lisztet, csak tojást és zsemlemorzsát.

Persze tudom, hogy az érdekel Titeket a legjobban, hogy ugyanolyan-e a végeredmény, mint az olajban sütésnél és hogy így nem folyik-e ki a sajt sütés közben?

Az első kérdésre a válaszom az, hogy nem, nem teljesen olyan a végeredmény, mintha olajban sült volna. Picit szárazabb, hiszen ez nem olajban sült, de így is nagyon finom, főleg, ha közel egy éve nem ettél rántott sajtot és fontos, hogy a lehető legtöbb kalóriát megspórold a készítésénél.

Diétás rántott sajt forrólevegő fritőzben olaj nélkül

Diétás rántott sajt forrólevegős fritőzben

Hozzávalók (7 szelethez):

  • 7 szelet, kb. 7 dkg/db light trappista sajt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg Dia Wellness panírmorzsa
  • olaj a kenéshez (elhagyható)

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Diétás rántott sajt elkészítése forrólevegős fritőzben

  1. Rántott sajt panírozása: a sajtszeleteket duplán paníroztam, tojás-panírmorzsa-tojás-panírmorzsa sorrendben, ügyelve, hogy a szélekre, sarkokra jobban rányomjam a panírt.
  2. Trükk: a bepanírozott sajtszeleteket egy folpackkal borított vagódeszkára sorakoztattam úgy, hogy ne érjenek egymáshoz és beraktam a fagyasztóba kb. 2 órára (nekem ennyi időm volt, de ha tovább van a fagyóban , még jobb, akár hetekig is állhat benne).
  3. A fagyott, panírozott sajtokat  a forrólevegős fritőz kosarába helyeztem úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, majd 200 fokon sütöttem 15 percig airfryerben úgy, hogy félidőben átfordítottam.
  4. (Nekem Ambiano XXL márkájú forrólevegős fritőzöm van, más márkájú és teljesítményű airfryerben a sütési idő eltérhet!)
  5. Nem mondom, hogy nem folyt ki egyáltalán,  de kb csak ugyanannyira, mintha olajban sült volna.
  6.  Szerintem teljesen vállalható  lett, de sajnos csak 1 db fért bele a makróimba.
  7. Köretként ugyanúgy lehet airfryerben sült édesburgonyát vagy főtt basmati rizst enni hozzá, sok sok friss saláta kíséretében.

10 dkg diétás rántott sajt átlagos tápértéke:

  • 199 kcal
  • 9 g zsír
  • 9 g ch
  • 22 g fehérje

Még több forrólevegős fritőzben készült diétás receptet találsz ITT >>> AIRFRYER RECEPTEK

Még több zsírszegény vagy zsírcsökkentett diétás recept ITT >>> ZSÍRSZEGÉNY ÉTELEK

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi 

életmódváltó gasztroblogger

 

Vélemény, hozzászólás?