Rántott csirkemell sütőben sütve, diétás panírban!
Az átlag magyar családban (mint a miénk is), nincs vasárnap és nincs ünnepnap rántott hús nélkül.
Kivéve ha az ember lánya/fia 😉 diétázik és próbálja hanyagolni s nő olajban sült ételeket.
Egy ideig működik is, de egyszer csak elkezd hiányozni.
Nálad is így működik? 🙂 Nem véletlenül, hiszen ezen nőttünk fel.
Lássuk, mi a teendő, ha megkívánod a rántott húst, de diétázol?
- készítsd el sovány húsból!
- cseréld le a panírozáshoz szükséges lisztet egészségesebbre!
- cseréld le a zsemlemorzsát egészségesebbre!
- hagyd el a bő olajban sütést, készítsd zsírszegényen!
Diétás panír ötletek liszt és zsemlemorzsa helyett
Ha a rántott csirkemellet sütőben sütöd, bő olaj nélkül, 85 %-kal szénhidrátcsökkentett liszttel és panírmorzsával, a hagyományos rántott húshoz képest fele annyi szénhidrátot viszel be ahhoz képest, mintha fehér liszttel és hagyományos zsemlemorzsával készítenéd, ráadásul ugye a hagyományos lisztes, zsemlemorzsás rántott hús gyors felszívódású szénhidrátot tartalmaz, ami se a fogyókúrába, se a vércukor problémákkal küzdők diétájába nem illeszthető bele!
Ízre, állagra nem sokban különbözik a rántott csirkemell sütőben sütve, mintha hagyományos panírban, bő olajban sütötted volna, csupán egy minimálissal szárazabbnak fogod érezni.
Ennyi belefér a karcsúságod és az egészséged érdekében, ugye?
Rántott csirkemell sütőben sütve recept
Hozzávalók:
- 45 dkg csirkemell filé (kb. 5-6 szelet vastagságtól függően)
- 7 dkg Dia Wellness Panírmorzsa
- 4 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
- 2 db M-es tojás
- egy csipet himalája só
- 2 dkg folyékony kókuszolaj a kenéshez
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett termékek (liszt, panírmorzsa, kókuszolaj…stb.) beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Elkészítése videón itt nézhető meg:
- A csirkemell filét 6 kb. egyforma vastagságú szeletre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk.
- A szokásos módon először a szénhidrátcsökkentett lisztbe, majd a sózott tojásba és az után a panírmorzsába forgatjuk.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ott, ahová majd a húsokat tesszük, vékonyan lekenjük olvasztott kókuszolajjal.
- A bepanírozott csirkemell szeleteket az olajjal lekent sütőpapírra fektetjük, majd a tetejét is vékonyan lekenjük kókuszolajjal.
- Rántott csirkemell sütési ideje: 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre (aranybarnára) sütjük.
- Félidőben átforgatjuk, hogy mindkét oldala egyformán piruljon meg.
- Airfryerben (forrólevegős fritőzben) is süthető.
100 g rántott csirkemell sütőben sütve átlagos tápértéke:
- 179,6 kcal,
- 5,7 g szénhidrát,
- 22 g fehérje,
- 6,3 g zsír
Ugyanez* fehér liszttel és hagyományos zsemlemorzsával készítve 178 kcal, 12,4 g (gyors) szénhidrát (vagyis a duplája), 18 g fehérje és 5,5 g zsírt tartalmazna.
*(Szintén sütőben sütve, kókuszolajjal lekenve. A bő olajban sütésnél a kalória és zsírtartalom megsokszorozódik, mivel a rántott csirkemell sütés közben rengeteg olajat szív fel.)
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!