Szénhidrátcsökkentett rántott csirkemell sütőben sütve

Rántott csirkemell sütőben sütve, diétás panírban!

Az átlag magyar családban (mint a miénk is), nincs vasárnap rántott hús nélkül.

Kivéve ha az ember lánya/fia 😉 diétázik és próbálja hanyagolni.

Egy ideig működik is, de egyszer csak elkezd hiányozni.

Nálad is így működik? 🙂 Nem véletlenül, hiszen ezen nőttünk fel.

Lássuk, mi a teendő, ha megkívánod a rántott húst, de diétázol?

  • készítsd el sovány húsból!
  • cseréld le a panírozáshoz szükséges lisztet egészségesebbre!
  • cseréld le a zsemlemorzsát egészségesebbre!
  • hagyd el a bő olajban sütést!

Diétás panír ötletek liszt és zsemlemorzsa helyett

Ha a rántott csirkemellet sütőben sütöd, bő olaj nélkül, 85 %-kal szénhidrátcsökkentett liszttel és panírmorzsával, a hagyományos rántott húshoz képest fele annyi szénhidrátot viszel be ahhoz képest, mintha fehér liszttel és hagyományos zsemlemorzsával készítenéd, ráadásul ugye a hagyományos lisztes, zsemlemorzsás rántott hús gyors felszívódású szénhidrátot tartalmaz, ami se a fogyókúrába, se a vércukor problémákkal küzdők diétájába nem illeszthető bele!

Ízre, állagra nem sokban különbözik a rántott csirkemell sütőben sütve, mintha hagyományos panírban, bő olajban sütötted volna, csupán egy minimálissal szárazabbnak fogod érezni. Ennyi belefér a karcsúságod és az egészséged érdekében, ugye?

Rántott csirkemell sütőben sütve
Rántott csirkemell sütőben sütve

Rántott csirkemell sütőben sütve recept

Hozzávalók:

  • 45 dkg csirkemell filé (kb. 5-6 szelet vastagságtól függően)
  • 7 dkg Dia Wellness Panírmorzsa
  • 4 dkg Dia Wellness CH Mínusz liszt
  • 2 db M-es tojás
  • egy csipet himalája só
  • 2 dkg folyékony kókuszolaj a kenéshez

Elkészítése:

Rántott csirkemell sütőben sütve

  1. A csirkemell filét 6 kb. egyforma vastagságú szeletre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk.
  2. A szokásos módon először a szénhidrátcsökkentett lisztbe, majd a sózott tojásba és az után a panírmorzsába forgatjuk.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és ott, ahová majd a húsokat tesszük, vékonyan lekenjük olvasztott kókuszolajjal.
  4. A bepanírozott csirkemell szeleteket az olajjal lekent sütőpapírra fektetjük, majd a tetejét is vékonyan lekenjük kókuszolajjal.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre (aranybarnára) sütjük.
  6. Félidőben átforgatjuk, hogy mindkét oldala egyformán piruljon meg.

100 gramm rántott csirkemell sütőben sütve tartalmaz:

  • 179,6 kcal,
  • 5,7 g szénhidrát,
  • 22 g fehérje,
  • 6,3 g zsír

Ugyanez* fehér liszttel és hagyományos zsemlemorzsával készítve 178 kcal, 12,4 g (gyors) szénhidrát (vagyis a duplája), 18 g fehérje és 5,5 g zsírt tartalmazna.

*(Szintén sütőben sütve, kókuszolajjal lekenve. A bő olajban sütésnél a kalória és zsírtartalom megsokszorozódik, mivel a rántott csirkemell sütés közben rengeteg olajat szív fel.)

Rántott hal sütőben sütve

Rántott cukkini sütőben sütve

Jó  étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Köszönöm az M-Gel Kft-nek, hogy a recepthez szükséges Dia Wellness termékeket biztosította számomra!

A recepthez szükséges Dia Wellness termékek (Dia Wellness lisztkeverék, Dia Wellness panírmorzsa) megvásárolhatók IDE kattintva!

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?