A tökéletes szénhidrátcsökkentett cukkini tócsni receptje

Cukkini tócsni diétásan, 50 %-kal alacsonyabb szénhidráttartalommal, mintha fehér liszttel sütötted volna!

A képen az én diétás ebédem látható a munkahelyi ebédlőben lefotózva (ezért olyan gyatra a minősége). Én friss salátát és sült édesburgonyát ettem hozzá diétás köretként, de Te kóstold meg bátran pl. karfiolrizzsel, sült zellerrel vagy bulgurral. 🙂

Cukkini tócsni

Cukkini tócsni recept

Cukkini tócsni hozzávalók (kb. 7 db-hoz)

  • 25 dkg (1 db közepes) cukkini (lereszelve, kinyomkodva 19 dkg)
  • 4,5 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 5 g himalája só
  • 1 db M-es tojás
  • 3 dkg (1 szál) újhagyma (bármilyen zöldfűszerrel lehet helyettesíteni, vagy elhagyható)
  • 1 gerezd (4 g) fokhagyma

Cukkini tócsni készítése:

  1. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lereszelt cukkini levét kinyomkodjuk (nem kell besózni!).
  3. A reszelt, kinyomkodott cukkinihez hozzáadjuk a felvert tojást, a szénhidrátcsökkentett lisztet, a himalája sót, a reszelt fokhagymát és az apróra vágott újhagymát, majd jól összekeverjük.
  4. Ez után a cukkini tócsnit tepsiben, sütőpapíron, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük vagy serpenyőben egy minimális mennyiségű kókuszolajat hevítünk és abban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Még több cukkinis receptet találsz itt >>> Cukkini receptek képekkel

100 g szénhidrátcsökkentett cukkini tócsni tápértéke:

  • 76 kcal,
  • 6,7 g szénhidrát,
  • 5 g fehérje,
  • 2 g zsír (plusz ha kókuszolajban sütöd, akkor felszív még valamennyit)

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?