CH csökkentett piskóta házi szénhidrátcsökkentett lisztből

CH csökkentett piskóta az általam kevert házi szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből.

Csodásan puha, levegős belsejű, nem morzsálódó piskóta sül ebből a receptből, amit aztán felhasználhatsz diétás piskótatekercshez, cukormentes torták vagy sütemények alapjaként.

CH csökkentett piskóta házi szénhidrátcsökkentett lisztből

CH csökkentett piskóta recept

Hozzávalók (20*30 cm-es tepsihez):

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness édesítő beszerezhető ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Elkészítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük.
  3. A tojáshabba a robotgéppel belekeverjük a tojássárgájákat csak épp annyira, hogy elkeveredjenek, azzal nem kell sokáig keverni már.
  4. Az édesítős tojáshabba óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporral elkevert ch csökkentett lisztkeveréket.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elkenjük benne.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 20 perc alatt készre sütjük.
  7. Mielőtt kivesszük a sütőből a kész piskótát, tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült-e, mivel minden sütő más.

CH csökkentett piskóta házi szénhidrátcsökkentett lisztből

100 g ch csökkentett piskóta átlagos tápértéke:

  • 170 kcal,
  • 12 g szénhidrát,
  • 13 g fehérje,
  • 7 g zsír.

Még több diétás piskóta receptet találsz ITT >>>

Zabpehelylisztes piskóta alaprecept

Szénhidrátcsökkentett piskóta recept

Több száz diétás sütemény receptet találsz ITT >>> Diétás Sütemény Receptek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi 

életmódváltó gasztroblogger

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Hungary Kft. támogatta.)

 

Vélemény, hozzászólás?