Sült cékla csirkével és barnarizzsel

Sült cékla csirkével és barnarizzsel: ismét egy egyszerű, finom, tápláló diétás ebéd recept!

Szerintem sokkal jobb a céklát sütni, mint vízben főzni, mert hamarabb elkészül, és még büdös sem lesz tőle a lakásban!

Ebben a receptben barnarizzsel és sült csirkével kimondottan laktató és finom hármast alkot!

Mert van ugye egyszer a cékla, ami az édesburgonyához hasonlóan szintén egy TOP10-es zöldségféle. Az őszi-téli időszak sztárja őszintén szólva 5 évvel ezelőttig nem volt a szívem csücske. Aztán megszületett a kislányom, akivel együtt én is megszerettem ezt a gyönyörű színű és vitamindús zöldséget.

Ezt a receptet talán még azok is megkóstolják, akik a klasszikus, nyers zöldségekből készült, hideg salátákat nem kedvelik, hiszen ki ne szeretné a csirkét, a rizst, és a petrezselymet?

Sült cékla csirkével és barnarizzsel
Sült cékla csirkével és barnarizzsel

Sült cékla recept csirkével és barnarizzsel

Hozzávalók (1 adag):

  • 20 dkg cékla
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1+1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 7 dkg barna rizs
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • fél csokor kapor
  • himalája só, bors

 

Elkészítése:

  1. A céklákat megmossuk, és hámozás nélkül egyenként alufóliába csomagoljuk.
  2. Az alufóliába csomagolt céklákat 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt puhára sütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd mindegyiknek  lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
  4. Miközben a cékla sül, a csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk.
  5. A fokhagymát belereszeljük 1 evőkanál olívaolajba, majd sózzuk, borsozzuk.
  6. A csirkemell szeleteket ezzel a “páccal” bekenjük.
  7. Serpenyőben a hús mindkét oldalát pirosra sütjük, majd ha megsültek, a céklacsíkokhoz hasonló méretűre vágjuk őket.
  8. A barnarizst sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
  9. Az öntethez a vörösborecetet simára keverjük 1 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
  10. Tálaláskor halmozzuk a tányérra a rizst, a tetejére pedig a cékla- és a csirkecsíkokat, majd locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel!
  11. Langyosan a legfinomabb!

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 gramm 98 kcal és 5 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

További cékla receptek a Blogon:

(a recept leírásért kattints a címére!)

Ecetes cékla cukormentesen

Ecetes cékla cukormentesen
Ecetes cékla cukormentesen

Tzatziki céklából

Tzatziki céklából
Tzatziki céklából

Sült céklasaláta

Sült céklasaláta
Sült céklasaláta

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?