Sült cékla csirkével és barnarizzsel

Sült cékla csirkével és barnarizzsel: ismét egy egyszerű, finom, tápláló diétás ebéd recept!

Szerintem sokkal jobb a céklát sütni, mint vízben főzni, mert hamarabb elkészül, és még büdös sem lesz tőle a lakásban!

Ebben a receptben barnarizzsel és sült csirkével kimondottan laktató és finom hármast alkot!

Mert van ugye egyszer a cékla, ami az édesburgonyához hasonlóan szintén egy TOP10-es zöldségféle. Az őszi-téli időszak sztárja őszintén szólva 5 évvel ezelőttig nem volt a szívem csücske. Aztán megszületett a kislányom, akivel együtt én is megszerettem ezt a gyönyörű színű és vitamindús zöldséget.

Ezt a receptet talán még azok is megkóstolják, akik a klasszikus, nyers zöldségekből készült, hideg salátákat nem kedvelik, hiszen ki ne szeretné a csirkét, a rizst, és a petrezselymet?

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Sült cékla csirkével és barnarizzsel
Sült cékla csirkével és barnarizzsel

További cékla receptek a Blogon:

Ecetes cékla cukormentesen

Tzatziki céklából

Sült céklasaláta

Sült cékla recept csirkével és barnarizzsel

Hozzávalók (1 adag):

  • 20 dkg cékla
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1+1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 7 dkg barna rizs
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • fél csokor kapor
  • himalája só, bors

Elkészítése:

  1. A céklákat megmossuk, és hámozás nélkül egyenként alufóliába csomagoljuk.
  2. Az alufóliába csomagolt céklákat 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt puhára sütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd mindegyiknek  lehúzzuk a héját és kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
  4. Miközben a cékla sül, a csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk.
  5. A fokhagymát belereszeljük 1 evőkanál olívaolajba, majd sózzuk, borsozzuk.
  6. A csirkemell szeleteket ezzel a “páccal” bekenjük.
  7. Serpenyőben a hús mindkét oldalát pirosra sütjük, majd ha megsültek, a céklacsíkokhoz hasonló méretűre vágjuk őket.
  8. A barnarizst sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
  9. Az öntethez a vörösborecetet simára keverjük 1 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
  10. Tálaláskor halmozzuk a tányérra a rizst, a tetejére pedig a cékla- és a csirkecsíkokat, majd locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel!
  11. Langyosan a legfinomabb!

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 gramm 98 kcal és 5 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?