Sült édeskrumpli saláta húsmentesen.
Miért jó az édesburgonya, avagy az édesburgonya hatása szervezetünk működésére
Az édesburgonya tápértéke kiemelkedő, a rostok, vitaminok és tápanyagok mennyisége alapján egy igazi szuperélelmiszerről beszélünk.
Kapható belőle vörös, sárga, lila, fehér vagy akár rózsaszín húsú is, mi most sárgát fogunk használni.
Az édesburgonyát diéta alatt is fogyaszthatod, legkésőbb ebédre. Cukorbetegek, inzulinrezisztenciások természetesen mindenképp vegyék figyelembe a szénhidráttartalmát!
Részletesebben >>> Burgonya édesburgonya különbség
Sült édeskrumpli saláta
Hozzávalók (1 adag):
- 1 db közepes méretű édesburgonya
- fél doboz vörösbab konzerv
- 5 szem koktélparadicsom
- extra szűz olivaolaj spray
- fél lime frissen facsart leve
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom levél
- fél citrom reszelt héja
- himalája só, bors
Elkészítése:
- Pucoljuk meg az édeskrumplit és vágjuk ízlés szerint kockára vagy hasábokra.
- Beledobjuk őket a tepsibe, befújjuk extra szűz olívaolaj spray-vel és megszórjuk egy csipet himalája sóval.
- Jól összeforgatjuk és 30 perc alatt puhára, ropogósra sütjük.
- Amíg sül az édesburgonya, a vörösbabkonzervet leszűrjük, a koktélparadicsomokat megmossuk és félbe vágjuk, majd mindkettőt a salátástálba tesszük.
- Ha megsült az édesburgonya, akkor a babhoz és a paradicsomhoz tesszük.
- Az öntethez összekeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal és a lime levével, a reszelt fokhagymával és a citrom héjával.
- Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomleveleket, majd sózzuk, borsozzuk és a kész öntetet összeforgatjuk a salátával.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Az eredeti recept a Lila Füge Blogról származik.
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!
Kedves Reya!
Nem tudom, mennyire saláta, mert ebédnek szántam, ma jött el az ideje, hogy elkészítsem, hát valami fenséges! Igaz, módosítottam, mert kiegészítettem céklával, amit a burgonyával együtt sütöttem, és lilahagymával, de valami isteni finom lett!
Köszönöm a receptet 🙂