Húsmentes, laktató, sült édeskrumpli saláta

Sült édeskrumpli saláta húsmentesen.

Miért jó az édesburgonya, avagy az édesburgonya hatása szervezetünk működésére

Az édesburgonya tápértéke kiemelkedő, a rostok, vitaminok és tápanyagok mennyisége alapján egy igazi szuperélelmiszerről beszélünk.

Kapható belőle vörös, sárga, lila, fehér vagy akár rózsaszín húsú is, mi most sárgát fogunk használni.

Az édesburgonyát diéta alatt is fogyaszthatod, legkésőbb ebédre. Cukorbetegek, inzulinrezisztenciások természetesen mindenképp vegyék figyelembe a szénhidráttartalmát!

Részletesebben >>> Burgonya édesburgonya különbség

Sült édesburgonya saláta
Sült édesburgonya saláta

Sült édeskrumpli saláta

Hozzávalók (1 adag): 

  • 1 db közepes méretű édesburgonya
  • fél doboz vörösbab konzerv
  • 5 szem koktélparadicsom
  • extra szűz olivaolaj spray
  • fél lime frissen facsart leve
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom levél
  • fél citrom reszelt héja
  • himalája só, bors

Elkészítése:

  1. Pucoljuk meg az édeskrumplit és vágjuk ízlés szerint kockára vagy hasábokra.
  2. Beledobjuk őket a tepsibe, befújjuk extra szűz olívaolaj spray-vel és megszórjuk egy csipet himalája sóval.
  3. Jól összeforgatjuk és 30 perc alatt puhára, ropogósra sütjük.
  4. Amíg sül az édesburgonya, a vörösbabkonzervet leszűrjük, a koktélparadicsomokat megmossuk és félbe vágjuk, majd mindkettőt a salátástálba tesszük.
  5. Ha megsült az édesburgonya, akkor a babhoz és a paradicsomhoz tesszük.
  6. Az öntethez összekeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal és a lime levével, a reszelt fokhagymával és a citrom héjával.
  7. Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomleveleket, majd sózzuk, borsozzuk és a kész öntetet összeforgatjuk a salátával.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Az eredeti recept a Lila Füge Blogról származik.

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Comments

  1. Zorika says:

    Kedves Reya!
    Nem tudom, mennyire saláta, mert ebédnek szántam, ma jött el az ideje, hogy elkészítsem, hát valami fenséges! Igaz, módosítottam, mert kiegészítettem céklával, amit a burgonyával együtt sütöttem, és lilahagymával, de valami isteni finom lett!
    Köszönöm a receptet 🙂

Vélemény, hozzászólás?