Sült édeskrumpli saláta – tepsis recept!

Sült édeskrumpli – a diétázók kedvenc krumplihelyettesítője

Az édesburgonya hatása

Az édesburgonya tápértéke kiemelkedő, a rostok, vitaminok és tápanyagok mennyisége alapján egy igazi szuperélelmiszerről beszélünk.

Kapható belőle vörös, sárga, lila, fehér vagy akár rózsaszín húsú is, mi most sárgát fogunk használni.

Nagyon érdekes és figyelemreméltó, hogy egy darab édesburgonya több rostot tartalmaz, mint egy tál zabpehely!

Az édesburgonyát diéta alatt is fogyaszthatod, legkésőbb ebédre. Cukorbetegek, inzulinrezisztenciások természetesen mindenképp vegyék figyelembe a szénhidráttartalmát!

Sült édesburgonya saláta
Sült édesburgonya saláta

Sült édeskrumpli saláta

Hozzávalók (1 adag): 

  • 1 db közepes méretű édesburgonya
  • fél doboz vörösbab konzerv
  • 5 szem koktélparadicsom
  • extra szűz olivaolaj spray
  • fél lime frissen facsart leve
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom levél
  • fél citrom reszelt héja
  • himalája só, bors

Elkészítése:

  1. Pucoljuk meg az édeskrumplit és vágjuk ízlés szerint kockára vagy hasábokra.
  2. Beledobjuk őket a tepsibe, befújjuk extra szűz olívaolaj spray-vel és megszórjuk egy csipet himalája sóval.
  3. Jól összeforgatjuk és 30 perc alatt puhára, ropogósra sütjük.
  4. Amíg sül az édesburgonya, a vörösbabkonzervet leszűrjük, a koktélparadicsomokat megmossuk és félbe vágjuk, majd mindkettőt a salátástálba tesszük.
  5. Ha megsült az édesburgonya, akkor a babhoz és a paradicsomhoz tesszük.
  6. Az öntethez összekeverjük a balzsamecetet az olívaolajjal és a lime levével, a reszelt fokhagymával és a citrom héjával.
  7. Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomleveleket, majd sózzuk, borsozzuk és a kész öntetet összeforgatjuk a salátával.

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Az eredeti recept a Lila Füge Blogról származik.

Print Friendly, PDF & Email
 

One thought on “Sült édeskrumpli saláta – tepsis recept!

  1. Kedves Reya!
    Nem tudom, mennyire saláta, mert ebédnek szántam, ma jött el az ideje, hogy elkészítsem, hát valami fenséges! Igaz, módosítottam, mert kiegészítettem céklával, amit a burgonyával együtt sütöttem, és lilahagymával, de valami isteni finom lett!
    Köszönöm a receptet 🙂

     

Vélemény, hozzászólás?