Salátaöntet ötletek 1. részének sikeréből úgy vettem észre, hogy van még rajtam kívül pár ember, akinek nincs mindig határozott elképzelése arról, hogy mivel öntse nyakon a zöldségeket, hogy ne váljanak unalmassá.
Bolti salátaöntetet továbbra sem fogok ajánlani, legfeljebb valami hasonlót.
Ebben a részben három alapreceptet olvashatsz!

Salátaöntet ötletek
1. Balzsamecetes salátaöntet
A balzsamecet az egyik nagy kedvencem. Édes íze miatt elsősorban gyümölcsös vagy sült salátákhoz (sült endívia, radicchio) ajánlott, de hideg salátákhoz is finom.
Hozzávalók:
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 evőkanál cukormentes mustár
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- egy csipet himalája só
- késhegynyi őrölt bors
Elkészítése:
- Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük a salátára!
2. Vinaigrette salátaöntet
Neve ellenére a vinaigrette nem egy puccos hozzávalókból készülő dresszing, hanem egy egyszerű alapöntet.
Hozzávalók:
- 1 teáskanál vörösborecet
- 5 teáskanál szőlőmagolaj
Elkészítése:
- A vörösborecetet és a szőlőmagolajat habverővel alaposan felverjük és a salátára csorgatjuk.
Reya Tippje: tovább turbózható egy kávéskanálnyi cukormentes mustárral vagy pár csepp frissen facsart citromlével!

3. Joghurtos salátaöntet
A legismertebb és legegyszerűbb salátaöntetek egyike, amiben nem lehet csalódni.
Hozzávalók:
- egy doboz (kb. 15 dkg) natúr joghurt
- egy-két gerezd fokhagyma lereszelve
- egy csipet himalája só
- friss zöldfűszerek (petrezselyem, snidling, kapor) ízlés szerint
Elkészítése:
- Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük a salátára!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!