Salátaöntet ötletek 1. részének sikeréből úgy vettem észre, hogy van még rajtam kívül pár ember, akinek nincs mindig határozott elképzelése arról, hogy mivel öntse nyakon a zöldségeket, hogy ne váljanak unalmassá.
Bolti salátaöntetet továbbra sem fogok ajánlani, legfeljebb valami hasonlót.
Ebben a részben három alapreceptet olvashatsz!
Salátaöntet ötletek
1. Balzsamecetes salátaöntet
A balzsamecet az egyik nagy kedvencem. Édes íze miatt elsősorban gyümölcsös vagy sült salátákhoz (sült endívia, radicchio) ajánlott, de hideg salátákhoz is finom.
Hozzávalók:
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 evőkanál cukormentes mustár
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- egy csipet himalája só
- késhegynyi őrölt bors
Elkészítése:
- Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük a salátára!
2. Vinaigrette salátaöntet
Neve ellenére a vinaigrette nem egy puccos hozzávalókból készülő dresszing, hanem egy egyszerű alapöntet.
Hozzávalók:
- 1 teáskanál vörösborecet
- 5 teáskanál szőlőmagolaj
Elkészítése:
- A vörösborecetet és a szőlőmagolajat habverővel alaposan felverjük és a salátára csorgatjuk.
Reya Tippje: tovább turbózható egy kávéskanálnyi cukormentes mustárral vagy pár csepp frissen facsart citromlével!
3. Joghurtos salátaöntet
A legismertebb és legegyszerűbb salátaöntetek egyike, amiben nem lehet csalódni.
Hozzávalók:
- egy doboz (kb. 15 dkg) natúr joghurt
- egy-két gerezd fokhagyma lereszelve
- egy csipet himalája só
- friss zöldfűszerek (petrezselyem, snidling, kapor) ízlés szerint
Elkészítése:
- Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük a salátára!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, SEGÍTEK!
Összeállítom Neked a személyre szabott életmódváltó étrendedet, a Te feladatod pedig csak annyi lesz, hogy megedd az abban javasolt mennyiségű finom és laktató diétás ételeket és fogyj! >>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS RÉSZLETEK ITT!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!