Sült céklasaláta, ami semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos, köményes, ecetes változat, a változatosság kedvéért azonban most csavartam rajta.
Az egyik csavar az volt, hogy főzés helyett fóliába bugyoláltam a céklákat és a sütőben sütöttem meg, ahelyett, hogy egy fazék vízben aszaltam volna őket órákig. A fóliás céklasütős megoldás szerintem sokkal gyorsabb és praktikusabb , mert nem koszolunk vele edényt és nincs is tőle céklaszag a lakásban.
A másik csavar a fűszerezésben rejlik, de erről lejjebb, a receptben bővebben olvashatsz!
Sült céklasaláta recept
Hozzávalók (2 adag):
- 6 db bébicékla
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 marék mentalevél
- 10 dkg krémfehér sajt (esetleg feta vagy kecskesajt)
- himalája só, bors
Céklasaláta elkészítése
- A céklákat héjastul megmossuk és alufóliába csomagoljuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben egy tepsin vagy rácson kb. 40 perc alatt puhára sütjük.
- A megsült céklákat kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni, majd a héját lehúzzuk.
- A csupasz céklákat karikára szeleteljük, majd egy zárható dobozba vagy tálba tesszük.
- Elkészítjük a dresszinget: a vörösborecetet simára keverjük az olívaolajjal.
- Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, kevéske borsot hintünk rá, átkeverjük és a céklával összeforgatjuk.
- Ez után a céklasalátát pár órára hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor a céklákat tányérra halmozzuk, a tetejére pedig rámorzsoljuk a krémfehér vagy feta sajtot, majd az apróra vágott mentával megszórjuk.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!