Sült céklasaláta, ami semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos, köményes, ecetes változat, a változatosság kedvéért azonban most csavartam rajta.
Az egyik csavar az volt, hogy főzés helyett fóliába bugyoláltam a céklákat és a sütőben sütöttem meg, ahelyett, hogy egy fazék vízben aszaltam volna őket órákig. A fóliás céklasütős megoldás szerintem sokkal gyorsabb és praktikusabb , mert nem koszolunk vele edényt és nincs is tőle céklaszag a lakásban.
A másik csavar a fűszerezésben rejlik, de erről lejjebb, a receptben bővebben olvashatsz!

Sült céklasaláta recept
Hozzávalók (2 adag):
- 6 db bébicékla
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 marék mentalevél
- 10 dkg krémfehér sajt (esetleg feta vagy kecskesajt)
- himalája só, bors
Céklasaláta elkészítése
- A céklákat héjastul megmossuk és alufóliába csomagoljuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben egy tepsin vagy rácson kb. 40 perc alatt puhára sütjük.
- A megsült céklákat kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni, majd a héját lehúzzuk.
- A csupasz céklákat karikára szeleteljük, majd egy zárható dobozba vagy tálba tesszük.
- Elkészítjük a dresszinget: a vörösborecetet simára keverjük az olívaolajjal.
- Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, kevéske borsot hintünk rá, átkeverjük és a céklával összeforgatjuk.
- Ez után a céklasalátát pár órára hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor a céklákat tányérra halmozzuk, a tetejére pedig rámorzsoljuk a krémfehér vagy feta sajtot, majd az apróra vágott mentával megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!