Sült céklasaláta cukor nélkül

Sült céklasaláta, ami semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos, köményes, ecetes változat, a változatosság kedvéért azonban most csavartam rajta.

Az egyik csavar az volt, hogy főzés helyett fóliába bugyoláltam a céklákat és a sütőben sütöttem meg, ahelyett, hogy egy fazék vízben aszaltam volna őket órákig. A fóliás céklasütős megoldás szerintem sokkal gyorsabb és praktikusabb , mert nem koszolunk vele edényt és nincs is tőle céklaszag a lakásban.

A másik csavar a fűszerezésben rejlik, de erről lejjebb, a receptben bővebben olvashatsz!

Sült céklasaláta fetával
Sült céklasaláta fetával

Sült céklasaláta recept

Hozzávalók (2 adag): 

  • 6 db bébicékla
  • 1 evőkanál vörösborecet (EZT használom)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj (EZT  használom)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 marék mentalevél
  • 10 dkg krémfehér sajt (esetleg feta vagy kecskesajt)
  • só, bors (himalája só, bio fűszerek ITT!)

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Céklasaláta elkészítése

  1. A céklákat héjastul megmossuk és alufóliába csomagoljuk.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben egy tepsin vagy rácson kb. 40 perc alatt puhára sütjük.
  3. A megsült céklákat kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni, majd a héját lehúzzuk.
  4. A csupasz céklákat karikára szeleteljük, majd egy zárható dobozba vagy tálba tesszük.
  5. Elkészítjük a dresszinget: a vörösborecetet simára keverjük az olívaolajjal.
  6. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, kevéske borsot hintünk rá, átkeverjük és a céklával összeforgatjuk.
  7. Ez után a céklasalátát pár órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor a céklákat tányérra halmozzuk, a tetejére pedig rámorzsoljuk a krémfehér vagy feta sajtot, majd az apróra vágott mentával megszórjuk.
Sült céklasaláta
Sült céklasaláta

Jó étvágyat kívánok!

Reya

 

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?