Zabkorpa palacsinta recept fogyókúrázóknak!
A zabkorpa előnyei fogyókúra és szénhidrát diéta esetén:
- A zabkorpának kiemelkedően magas a rosttartalma, 100 grammban 27 gramm rost van. A vízben oldhatatlan rost tartalmának köszönhetően kitűnő a beleknek, ezzel megelőzve a székrekedést és az egyéb bélbetegségeket.
- Csökkenti a szénhidrátok és zsírok felszívódását, normalizálja vércukorszintet.
- A zabkorpa fantasztikus vízfelvevő képességének köszönhetően a saját tömegét képes akár megharmincszorozni, így a vele készült ételek – mint ez a palacsinta is – nagyon laktatóak (ezért kevesebbet is eszel belőlük).
- Egy evőkanálnyi zabkorpa kb. 450 ml vizet képes magába szívni, ezáltal remekül csökkenti az éhségérzetet.
- Remek salaktalanító, méregtelenítő, sokoldalúan felhasználható, így minden diétázó étrendjében ott a helye!

Zabkorpa palacsinta recept
Hozzávalók a palacsintához (2 db normál méretűhöz):
- 1 kis doboz (15 dkg) kefir
- 5 dkg zabkorpa
- 4 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 1 evőkanál (2 dkg) búzasikér
- 2 db M-es tojás
- 2 dkg stevia eritrit keverék
- egy csipet himalája só
Zabkorpa palacsinta elkészítése:
- Keverjük össze a hozzávalókat, és olivaolaj spray-vel vékonyan befújt palacsintasütőben süssünk belőle 2 db palacsintát.
- Nem lesz olyan folyékony, mint a normál palacsintatészta, és egy picit vastagabb is, ezért kanállal simítsátok méretre a palacsintasütőben!
Reya Tippje: töltsd meg a zabkorpás palacsintát cukormentes, gyümölcsös túróval: 10 dkg zsírszegény túrót keverj ki 1 evőkanál natúr joghurttal és édesítőszerrel, majd keverj bele bogyós gyümölcsöket (eper, ribizli, málna, szeder, meggy…stb.)
Kalória és szénhidráttartalma:
- 100 g 173 kcal és 19 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a diétás recepteket, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!