Párolt lilakáposzta almával – diétás köret ötlet őszre, télre!

Párolt lilakáposzta almával, a kedvenc téli diétás köretünk, cukor nélkül!

Az alma és a lilakáposzta együtt nagyon jó párost alkotnak. Ősszel és télen egyszerre fogyókúrás és laktató, átmelegítő köret , amit elsősorban “zsírosabb” húsokhoz ajánlok.

“Zsírosabb” alatt inkább sovány sertéskarajt, sertéscombot és csirkecombot, csirkeszárnyat, liba vagy kacsahúst értek, vagyis csirkemellhez és halhoz a párolt káposzta, mint köret szerintem nem a legszerencsésebb választás.

Párolt lilakáposzta almával
Párolt lilakáposzta almával

Párolt lilakáposzta almával

Hozzávalók (1 adag):

  • 30 dkg vörös káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db alma
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • himalája só
  • néhány csepp folyékony stevia vagy negyedannyi édesítőszer ízlés szerint
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 dl víz

Párolt káposzta készítés:

  1. A káposztának vágjuk ki a torzsát és szeleteljük nagyon vékony csíkokra.
  2. Szórjuk meg a káposztát 1 teáskanál himalája sóval és hagyjuk állni 10 percig.
  3. A kókuszolajat egy serpenyőben melegítsük meg és a felszeletelt hagymát pirítsuk meg rajta.
  4. A káposztát csavarjuk ki és dobjuk rá a hagymás kókuszolajra.
  5. Öntsük alá az 1 dl vizet, majd fedő alatt pároljuk.
  6. Ha félig megpuhult, adjuk hozzá az almaecetet, az őrölt köményt,  a kockára vágott almát és a stevia cseppet!
  7. Addig pároljuk együtt az egészet, amíg a káposzta és az alma is megpuhul! (Ha a káposzta még nem elég puha, de már elpárolgott alóla a víz, akkor pótoljuk!)

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Párolt lilakáposzta almával
Párolt lilakáposzta almával – Barna Bodor Éva fotója “annyit változtattam,hogy az almát lereszeltem,meglocsoltam 1 fél citrom levével,összekevertem és ezt tettem a káposztához,majd még együtt pár percig pároltam. Fincsi lett,csirkecombbal tálaltam.”

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?