Diétás párolt lilakáposzta almával – diétás köret ötlet őszre, télre!

Párolt lilakáposzta almával, a kedvenc téli diétás köretünk, cukor nélkül!

Az alma és a lilakáposzta együtt nagyon jó párost alkotnak. Ősszel és télen egyszerre fogyókúrás és laktató, átmelegítő köret , amit elsősorban “zsírosabb” húsokhoz ajánlok.

“Zsírosabb” alatt inkább sovány sertéskarajt, sertéscombot és csirkecombot, csirkeszárnyat, liba vagy kacsahúst értek, vagyis csirkemellhez és halhoz a párolt káposzta, mint köret szerintem nem a legszerencsésebb választás.

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Párolt lilakáposzta almával

Párolt lilakáposzta almával

Hozzávalók (1 adag):

  • 30 dkg vörös káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db alma
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • himalája só
  • néhány csepp folyékony stevia vagy negyedannyi édesítőszer ízlés szerint
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 dl víz

Párolt káposzta készítés:

  1. A káposztának vágjuk ki a torzsát és szeleteljük nagyon vékony csíkokra.
  2. Szórjuk meg a káposztát 1 teáskanál himalája sóval és hagyjuk állni 10 percig.
  3. A kókuszolajat egy serpenyőben melegítsük meg és a felszeletelt hagymát pirítsuk meg rajta.
  4. A káposztát csavarjuk ki és dobjuk rá a hagymás kókuszolajra.
  5. Öntsük alá az 1 dl vizet, majd fedő alatt pároljuk.
  6. Ha félig megpuhult, adjuk hozzá az almaecetet, az őrölt köményt,  a kockára vágott almát és a stevia cseppet!
  7. Addig pároljuk együtt az egészet, amíg a káposzta és az alma is megpuhul! (Ha a káposzta még nem elég puha, de már elpárolgott alóla a víz, akkor pótoljuk!)

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Párolt lilakáposzta almával
Párolt lilakáposzta almával – Barna Bodor Éva fotója “annyit változtattam,hogy az almát lereszeltem,meglocsoltam 1 fél citrom levével,összekevertem és ezt tettem a káposztához,majd még együtt pár percig pároltam. Fincsi lett,csirkecombbal tálaltam.”
 

Vélemény, hozzászólás?