Töltött gomba sütőben

Töltött gomba sütőben baconnel és sajttal töltve!

Egyszerű, gyors diétás ebéd vagy vacsora, amihez semmilyen extra hozzávaló nem szükséges!

Kóstold meg Te is! Ha szereted a gombát, garantáltan imádni fogod! 🙂

Töltött gomba sütőben baconnel, sajttal
Töltött gomba sütőben baconnel, sajttal

Töltött gomba sütőben recept

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csiperke gomba (nagyobb kalapokkal)
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 10-15 dkg reszelt trappista sajt (mozzarellával még finomabb)
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál kakukkfű
  • 2 evőkanál extraszűz olivaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

  1. A megmosott gombák tönkjeit eltávolítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A bacont felkockázzuk és egy kevés extraszűz olívaolajon lassú tűzön megpirítjuk.
  3. Amikor megpirult, hozzáadjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát és belereszeljük a fokhagymát.
  4. Pár percig együtt pirítotjuk a hagymát a baconnel, majd hozzáadjuk a gomba darabkákat.
  5. Sózuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kakukkfű leveleket.
  6. Addig pirítjuk (fedő nélkül), amíg elfő a leve és csak egy minimális kis olaj maradt alatta.
  7. A gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk üreges résszel felfelé.
  8. Minden kalapba teszünk egy teáskanálnyi tölteléket (gombafejek méretetétől függően lehet több is a töltelék), majd mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal.
  9. Ez után fólia nélkül, kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt elkezdett pirulni a gombafejek tetején.
  10. Friss salátával vagy más diétás körettel (barnarizzsel, basmati rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, quinoával..stb., sült édesburgonyával) a legfinomabb!

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?