Mandulás karácsonyi keksz liszt nélkül!

A karácsonyi keksz sütés egy igazi adventi családi program.

Nálunk most ezek a habos, mandulás, lisztmentes karácsonyi kekszek készültek el

  • lisztmentesen,
  • gluténmentesen,
  • cukormentesen,
  • tejmentesen és mégis isteni finoman!

A hab a tortán (vagyis a kekszen 😉 ) az, hogy ez a diétás karácsonyi keksz egy jól záródó dobozban akár két hétig is eláll (legalábbis, ha lelakatolod a dobozt 😉 )!

Tehát érdemes előre elkészíteni, lehetőleg dupla adagban!

Karácsonyi keksz liszt nélkül, cukor nélkül
Karácsonyi keksz liszt nélkül, cukor nélkül

Karácsonyi keksz

Keksz hozzávalók kb. 10 darabhoz:

Karácsonyi keksz elkészítése:

  1. A tojásfehérjét az édesítőszerrel és a citromlével kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a darált mandulát, a fűszereket, és a reszelt citromhéjat.
  3. Egynemű tésztává állítjuk össze, majd kirakjuk gyúrótáblára.
  4. A tésztát két sütőpapír között 0,5 cm vastagra nyújtjuk és vizezett, kiszúróval csillag formákat vágunk ki belőle.
  5. A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Reya Tippje: Ha szereted a tojáshabot a keksz tetején, vegyél ki egy evőkanállal a felvert tojásfehérjéből, mielőtt a mandulát és a fűszereket hozzákevered és a kiszúrt csillagok tetejét kend meg vele vékonyan! Így süsd készre! (Ilyenkor 175 fok helyett elég a 150 fokos sütő hőmérséklet. Nagyon finom lesz, de sütés közben nagyon figyelni kell, nehogy megégjen a tetején a hab.)

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 238 kcal és 3 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Eredeti recept: GoodFood 2014/12.

Print Friendly, PDF & Email
 

2 thoughts on “Mandulás karácsonyi keksz liszt nélkül!

Vélemény, hozzászólás?