Zabkeksz recept, ami mindig, mindenkinek bejön, legyen szó a családtagokról vagy jelen esetben a kollégáimról.
Céges bulira készült ugyanis ez az omlós, kakaós kókuszos zabkeksz, ami akkora sikert aratott, amire egyáltalán nem számítottam!
Még azok is repetáztak belőle, akik egyébként a hagyományos édességek hívei és néhány perc leforgása alatt már csak a doboz alján árválkodó morzsák emlékeztettek arra, hogy tegnap este sütöttem valami diétás zabpelyhes édességet.
Nemcsak a gyerekeknek, és a céges bulikra nagyon szuper, hanem kekszes dobozba vagy üvegbe zárva jó pár napig megoldja a diétás tízórai és uzsonna kérdést! 🙂

Kakaós kókuszos zabkeksz recept
Zabkeksz recept hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely (ITT VESZEM – KEDVEZMÉNNYEL!)
- 6 dkg kókuszreszelék
- 17 dkg puha (nem olvasztott!) kókuszolaj
- 5 dkg cukrozatlan, zsírszegény kakaópor
- 3,5 dkg zabpehelyliszt (EZT HASZNÁLOM – KEDVEZMÉNNYEL!)
- 4 dkg negyedannyi édesítő
- 4+8 evőkanál kókusztej
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál sütőpor
Zabkeksz recept elkészítése:
- Öntsük a sütőport egy kis tálkába és keverjük el 4 evőkanál folyadékkal.
- Ez után keverjük össze egy másik tálban az apró szemű és a darált zabpelyhet/zabpehelylisztet a kókuszreszelékkel és a kakaóporral.
- A puha kókuszzsírt keverjük ki az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a tojást és azzal is keverjük ki.
- A tojásos, kókuszzsíros keveréket öntsük a száraz anyagokhoz, majd adjuk hozzá a folyadékban elkevert sütőport.
- Dolgozzuk a tésztát össze, majd apránként adagoljuk hozzá a további 8 kanál folyadékot, majd gyúrjuk addig, amíg egy nagy gombóccá áll össze.
- Megformázzuk a kekszeket: a legegyszerűbb az, hogy a zabkeksz tésztájából diónyi adagokat csípünk ki, gömbölyítjük és a tenyerünkben kilapítjuk, majd sütőpapírra sorakoztatjuk.
- Sütés: sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig.
Kalória és szénhidráttartalma:
- 100 g 583 kcal és 53 g szénhidrátot tartalmaz!
További diétás kókuszos süti receptek >>> TOP5 diétás kókuszos süti ötlet
Még több diétás keksz receptet itt találsz >>> Diétás Keksz Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:



2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!
Az aszaltszilvát be kell előzőleg áztatni ? A rummal kapcsolatban meg : az alkoholtartalom sütéskor úgy is elpárolog. 🙂
Kedves Éva!
Elnézést, de csak most láttam a hozzászólásodat. Én nem áztattam be a szilvát.
Igen, az alkohol elpárolog! 😉
Boldog új évet kívánok!
Reya