Diétás zöldbabfőzelék rántás nélkül

Diétás zöldbabfőzelék mirelit vagy friss zöldbabból, rántás nélkül!

Rántás helyett önmagával sűrítettem ezt a diétás főzeléket, így nem szükséges hozzá sem rántás, sem hagyományos értelemben vett habarás.

Így – bár nem lesz olyan krémesen sűrű a diétás zöldbabfőzelék , mint a hagyományos rántással készült – de a szénhidráttartalmán jókorát spórolsz és a zsírtartalma is alacsonyabb a hagyományosénál.

A lejjebb ajánlott diétás fasírtokkal, csirkemellből készült pörkölttel könnyű diétás ebéd vagy vacsora.

Diétás zöldbabfőzelék rántás nélkül

Diétás zöldbabfőzelék recept

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöldbab
  • 2 dkg folyékony kókuszolaj
  • 2,5 dkg apróra vágott vöröshagyma
  • 0,5 dkg (2 közepes gerezd) fokhagyma
  • 3 dl víz
  • 6 dkg (2 evőkanál) 3,5 %-os natúr joghurt
  • himalája só ízlés szerint
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát a kókuszolajon megdinszteljük.
  2. Rárakjuk a zöldbabot, majd felengedjük vízzel.
  3. Sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
  4. Ha megpuhult a zöldbab, kivesszük az 1/3 részét és a natúr joghurttal összeturmixoljuk.
  5. A joghurttal összeturmixolt zöldbabot visszaöntjük a lábasba és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.

Feltét ötletek a diétás zöldbabfőzelékhez

>>> Zabpelyhes fasírt sütőben sütve

>>> Főtt tojásos egybesült csirkemell fasírt

>>> Csirkepörkölt csirkemellből

100 g diétás zöldbabfőzelék tápértéke:

  • 113 kcal,
  • 17 g szénhidrát,
  • 1,8 g fehérje,
  • 2,4 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?