Diétás zöldbabfőzelék mirelit vagy friss zöldbabból, rántás nélkül!
Rántás helyett önmagával sűrítettem ezt a diétás főzeléket, így nem szükséges hozzá sem rántás, sem hagyományos értelemben vett habarás.
Így – bár nem lesz olyan krémesen sűrű a diétás zöldbabfőzelék , mint a rántással készült – de a szénhidráttartalmán jókorát spórolsz és a zsírtartalma is alacsonyabb a hagyományosénál.
Hogyan lehet a diétás főzelék sűrítése egészségesebb?
Tökfőzelék diétásan
A lejjebb ajánlott diétás fasírtokkal, csirkemellből készült pörkölttel könnyű diétás ebéd vagy vacsora.
Diétás zöldbabfőzelék recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dkg folyékony kókuszolaj
- 2,5 dkg apróra vágott vöröshagyma
- 0,5 dkg (2 közepes gerezd) fokhagyma
- 3 dl víz
- 6 dkg (2 evőkanál) 3,5 %-os natúr joghurt
- himalája só ízlés szerint
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
- Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát a kókuszolajon megdinszteljük.
- Rárakjuk a zöldbabot, majd felengedjük vízzel.
- Sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
- Ha megpuhult a zöldbab, kivesszük az 1/3 részét és a natúr joghurttal összeturmixoljuk.
- A joghurttal összeturmixolt zöldbabot visszaöntjük a lábasba és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.
Feltét ötletek a diétás zöldbabfőzelékhez
>>> Zabpelyhes fasírt sütőben sütve
>>> Főtt tojásos egybesült csirkemell fasírt
>>> Csirkepörkölt csirkemellből
100 g diétás zöldbabfőzelék tápértéke:
- 113 kcal,
- 17 g szénhidrát,
- 1,8 g fehérje,
- 2,4 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!