Zabpelyhes egybesült csirkemell fasírt (Stefánia szelet)

Főtt tojásos egybesült csirkemell fasírt sütőben sütve

Az egyik személyes kedvencem receptjét hoztam el Nektek: íme egy zsemlét vagy kenyeret nem tartalmazó, zabpelyhes, diétás fasírt, amit egyben, főtt tojással töltve szoktam megsütni, sütőben. Egyszerű elkészíteni, jól is néz ki és hidegen is finom diétás reggeli vagy ebéd. Napokig képes vagyok enni némi friss zöldség kíséretében. 🙂

Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Csirkemell fasírt sütőben sütve
Csirkemell fasírt sütőben sütve

Csirkemell fasírt sütőben sütve

Csirkemell fasírt hozzávalók:

  • 0,5 kg darált csirkemell filé
  • 5 dkg MyProtein 100 % zabpehely (ITT VESZEM*)
  • 3+ 2 dkg zabkorpa
  • 2 db M-es tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál himalája só
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 3 db M-es tojás keményre főzve

*a linkre kattintva a termék 41 % kedvezménnyel vásárolható meg (a kedvezmény a termék kosárba tétele után a pénztárban látható VAGY használd a MyProtein applikációban a SALATAGYAR kuponkódot! )

Csirkemell fasírt elkészítése:

  1. A darált csirkemellet összekeverjük a zabpehellyel, a zabkorpával, a 2 tojással, a fűszerekkel, a reszelt fokhagymával és vöröshagymával.
  2. Egy nagyobb vágódeszkát vagy szilikon lapot megszórjuk egy kevés zabkorpával és a fasírt massza felét kiszedjük.
  3. Hosszúkás, lapos kenyér alakúra formázzuk , majd egymás mellé rárakjuk a kemény tojásokat.
  4. Ez után a massza másik felét egyenletesen eloszlatjuk a tojások tetején, majd megszórjuk a maradék zabkorpával és óvatos mozdulatokkal (előre-hátra mozgatással) egybegyúrjuk.
  5. Ez után a kókuszzsírt megolvasztjuk és a tepsibe öntjük, majd óvatos, de határozott mozdulatokkal átemeljük a tepsibe a tojással megtöltött, nyers fasírtmasszánkat. (Ha nagyon puha a massza, tehetünk még bele egy kevés zabkorpát, hogy jobban formázható legyen.)
  6. Befedjük a tepsi tetejét alufóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
  7. 45 perc után levesszük az alufóliát a tepsiről és további 15-20 perc alatt az alatta lévő kókuszzsírral gyakran locsolgatva aranybarnára sütjük.
  8. Ha kész, kivesszük a sütőből és átemeljük egy vágódeszkára, ahol hagyjuk kihűlni.
  9. Hidegen kitűnően szeletelhető.

100 g zabpelyhes Stefánia vagdalt átlagos tápértéke:

  • 176 kcal,
  • 8 g szénhidrát,
  • 17 g fehérje,
  • 9 g zsír.

Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!

Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de

  • nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
  • odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
  • már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
  • változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!

>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó

Még alacsonyabb szénhidráttartalmú diétás Stefánia vagdalt zsemle nélkül ITT >>> Diétás Stefánia vagdalt zsemle nélkül

Még több darált húsos recept ötlet ITT >>> Diétás Darált Húsos Receptek

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Vélemény, hozzászólás?