Főtt tojásos egybesült csirkemell fasírt sütőben sütve
Az egyik személyes kedvencem receptjét hoztam el Nektek: íme egy zsemlét vagy kenyeret nem tartalmazó, zabpelyhes, diétás fasírt, amit egyben, főtt tojással töltve szoktam megsütni, sütőben. Egyszerű elkészíteni, jól is néz ki és hidegen is finom diétás reggeli vagy ebéd. Napokig képes vagyok enni némi friss zöldség kíséretében. 🙂
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Csirkemell fasírt sütőben sütve
Csirkemell fasírt hozzávalók:
- 0,5 kg darált csirkemell filé
- 5 dkg MyProtein 100 % zabpehely (IDE KATTINTVA Neked is jár a 20-40 % kedvezmény*!)
- 3+ 2 dkg zabkorpa
- 2 db M-es tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál himalája só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 3 db M-es tojás keményre főzve
*a linkre kattintva teljes árat fogsz látni, a kedvezmény a pénztárnál kerül levonásra!
Csirkemell fasírt elkészítése:
- A darált csirkemellet összekeverjük a zabpehellyel, a zabkorpával, a 2 tojással, a fűszerekkel, a reszelt fokhagymával és vöröshagymával.
- Egy nagyobb vágódeszkát vagy szilikon lapot megszórjuk egy kevés zabkorpával és a fasírt massza felét kiszedjük.
- Hosszúkás, lapos kenyér alakúra formázzuk , majd egymás mellé rárakjuk a kemény tojásokat.
- Ez után a massza másik felét egyenletesen eloszlatjuk a tojások tetején, majd megszórjuk a maradék zabkorpával és óvatos mozdulatokkal (előre-hátra mozgatással) egybegyúrjuk.
- Ez után a kókuszzsírt megolvasztjuk és a tepsibe öntjük, majd óvatos, de határozott mozdulatokkal átemeljük a tepsibe a tojással megtöltött, nyers fasírtmasszánkat. (Ha nagyon puha a massza, tehetünk még bele egy kevés zabkorpát, hogy jobban formázható legyen.)
- Befedjük a tepsi tetejét alufóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
- 45 perc után levesszük az alufóliát a tepsiről és további 15-20 perc alatt az alatta lévő kókuszzsírral gyakran locsolgatva aranybarnára sütjük.
- Ha kész, kivesszük a sütőből és átemeljük egy vágódeszkára, ahol hagyjuk kihűlni.
- Hidegen kitűnően szeletelhető.
100 g zabpelyhes Stefánia vagdalt átlagos tápértéke:
- 176 kcal,
- 8 g szénhidrát,
- 17 g fehérje,
- 9 g zsír.
Még alacsonyabb szénhidráttartalmú diétás Stefánia vagdalt zsemle nélkül ITT >>> Diétás Stefánia vagdalt zsemle nélkül
Még több darált húsos recept ötlet ITT >>> Diétás Darált Húsos Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!