Diétás Stefánia vagdalt (vagy egybefasirt, tojással töltött fasírt, Stefánia fasírt, ki hogy ismeri) áztatott kenyér és zsemle nélkül, de tojással, ahogy azt kell 🙂
Ennek a Stefánia vagdaltnak alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a már ismert zabpelyhes egybesült fasírtomnak (aminek szintén Stefánia a leánykori neve 😉 )… 🙂
(Zabpehely szénhidráttartalma: 68 g/100 g, Dia Wellness Panírmorzsa szénhdiráttartalma 42 g/100 g.)
Az alacsonyabb szénhidráttartalom annak köszönhető, hogy a diétás Stefánia vagdalt receptem zsemle nélkül készül (a zsemle helyett szénhidrátcsökkentett zsemlemorzsát használtam).
Süthető tepsiben (ahogy én is készítem), és süthető őzgerinc formában (esetleg baconnel kibélelve), ha nem bízol magadban.
(Sőt, a recept végén lévő videóban arra is mutatok egy kreatív megoldást, ha se tepsid, se őzgerinc formád nincs kéznél 😉 )
Diétás Stefánia vagdalt recept
Diétás Stefánia vagdalt hozzávalók:
- 0,5 kg darált pulykamell filé (lehet csirkemellből is)
- 3 dkg Dia Wellness szénhidrátcsökkentett panírmorzsa a masszába, +2 dkg a formázáshoz
- 1 db M-es tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál himalája só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 3 db keményre főtt tojás
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett hozzávalók beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Diétás Stefánia vagdalt készítése:
- A darált pulykamellet összekeverjük 3 dkg panírmorzsával, 1 tojással, a fűszerekkel, a reszelt fokhagymával és vöröshagymával.
- Egy nagyobb vágódeszkát vagy szilikon lapot megszórjuk 2 dkg panírmorzsával és a fasírt massza felét kiszedjük.
- Hosszúkás, lapos kenyér alakúra formázzuk , majd egymás mellé rárakjuk a keményre főzött tojásokat.
- Ez után a massza másik felével befedjük a tojásokat és óvatos mozdulatokkal (előre-hátra mozgatással) kenyér formájúra gyúrjuk.
- Ez után a kókuszzsírt megolvasztjuk és a tepsibe öntjük, majd óvatos, de határozott mozdulatokkal átemeljük a tepsibe a tojással megtöltött, nyers fasírtmasszánkat.
Stefánia vagdalt sütése:
-
- Befedjük a tepsi tetejét alufóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
- 45 perc után levesszük az alufóliát a tepsiről és további 15-20 perc alatt az alatta lévő kókuszzsírral gyakran locsolgatva aranybarnára sütjük.
- Ha kész, kivesszük a sütőből és átemeljük egy vágódeszkára, ahol hagyjuk kihűlni.
- Hidegen kitűnően szeletelhető, salátával, párolt vagy sült zöldséggel kiváló diétás ebéd vagy vacsora.
100 g diétás Stefánia vagdalt tápértéke (darált pulykamellből):
-
-
- 186 kcal,
- 3 g szénhidrát,
- 22 g fehérje,
- 9 g zsír.
-
Ha szeretnél hasonló finomságokkal fogyni és életmódot váltani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)
Még több darált húsos recept ötlet ITT >>> Diétás Darált Húsos Receptek
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!