Almás táska diétásan, cukor nélkül, szénhidrátcsökkentett lisztből.
Százból 99-szer úgy megyek el az aluljárós pékségek mellett, hogy eszembe sem jut vásárolni, de egy pillanatra mindig elkacérkodom a gondolattal, hogy mi lenne, ha jól belaknék egy ilyesmi almás táskával vagy egy jó csokis croissannal.
Aztán péksüti helyett veszek egy nagy levegőt és szépen megyek tovább, közben pedig egyre csak azon gondolkodom, hogyan is készíthetném el ezeket az almás sütiket diétásan, hogy az is fogyaszthassa, aki nem akar elhízni?
Nos, jelentem, a projekt sikerült, az almás táskák szénhidrátcsökkentetten, mini méretben elkészültek! 🙂

Almás táska recept
Almás táska hozzávalók (15 db-hoz):
- 18 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt (teljes kiőrlésű lisztből is készíthető, de akkor magasabb lesz a szénhidráttartalom!)
- 1,5 dl kókusztej
- 2 evőkanál (40 g) olvasztott kókuszolaj
- 1 evőkanál (20 g) negyedannyi édesítő
- 1 csipet himalája só
- 1 db M-es tojás a kenéshez
- A szóráshoz eritrit porcukor vagy porrá őrölt negyedannyi édesítő (elhagyható).
- 1 db alma (pucolva, magház nélkül 10 dkg)
- 5 dkg tápióka keményítő 1 evőkanál vízzel simára keverve
- 70 ml víz
- 1 evőkanál (20 g) négyszer édesebb stevia-eritrit keverék
- 1 csomag (10 g) vaníliás eritrit
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett termékek beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Almás táska készítése:

- A töltelékhez az almát kis kockára vágjuk, majd egy lábasban a fahéjjal, és az édesítőszerekkel felforraljuk.
- Ha felforrt, hozzáadjuk a vízzel simára elkevert tápióka keményítőt és sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 20 percig hűvös helyen pihentetjük.
- Egy kevés szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen (vagy két sütőpapír között) 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát és egy nagyobb fánkszaggatóval vagy egy 8,5 cm átmérőjű pohárral köröket szaggatunk. (Ami tészta kimarad, gyúrjuk ismét össze, majd nyújtsuk ki és szaggassunk újabb köröket, míg el nem fogy.)
- Mindegyik körlap közepére teszünk egy kávéskanálnyi tölteléket (ne tegyünk túl sokat, nehogy kifolyjon sütés közben).
- A tojást villával lazán felverjük, majd a körlapok szélét megkenjük és egymásra (félbe) hajtjuk.
- Villával összenyomkodjuk a széleit és mindegyiket megkenjük tojással.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a nyers almás párnákat és két-három helyen megszurkáljuk a tetejét villával.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Sütés után megszórhatjuk eritrit porcukorral (vagy xilit porcukorral), de fogyasztható porcukor nélkül is.
Almás táska diétásan kalória és szénhidráttartalma:
- 1 db almás párna (15 egyforma darab esetén) 62 kcal, 8 g CH-t tartalmaz!
- 100 gramm almás párna kalória és szénhidrát tartalma: 169 kcal, 22 gramm szénhidrát.
Még több diétás almás receptet találsz itt >>> Diétás Almás Receptek
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!