Almás táska – szénhidrátcsökkentett recept

Almás táska diétásan

Százból 99-szer úgy megyek el az aluljárós pékségek mellett, hogy eszembe sem jut vásárolni, de egy pillanatra mindig elkacérkodom a gondolattal, hogy mi lenne, ha jól belaknék egy ilyesmi almás táskával vagy egy jó csokis croissannal.

Aztán péksüti helyett veszek egy nagy levegőt és szépen megyek tovább, közben pedig egyre csak azon gondolkodom, hogyan is készíthetném el ezeket az almás sütiket fogyókúrásan, hogy az is fogyaszthassa, aki nem akar elhízni, vagy ügyelnie kell a vércukorszintjére?

Nos, jelentem, a projekt sikerült, az almás táskák szénhidrátcsökkentetten, mini méretben elkészültek! 🙂

Almás táska diétásan (szénhidrátcsökkentett recept)
Almás táska diétásan (szénhidrátcsökkentett recept)

Almás táska recept

Almás táska hozzávalók (15 db-hoz): 

Tésztájához: 
  • 18 dkg Dia Wellness -50 % CH liszt (teljes kiőrlésű lisztből is készíthető, de akkor magasabb lesz a szénhidráttartalom!)
  • 1,5 dl kókusztej
  • 2 evőkanál (40 g) olvasztott kókuszolaj
  • 1 evőkanál (20 g) négyszer édesebb stevia eritrit keverék
  • 1 csipet himalája só
  • 1 db M-es tojás a kenéshez
  • A szóráshoz eritrit porcukor  (elhagyható).
Almás töltelékhez: 
  • 1 db alma (pucolva, magház nélkül 10 dkg)
  • 5 dkg tápióka keményítő 1 evőkanál vízzel simára keverve
  • 70 ml víz
  • 1 evőkanál (20 g) négyszer édesebb stevia-eritrit keverék
  • 1 csomag (10 g) vaníliás eritrit
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Almás táska készítése:

Almás táska diétásan (szénhidrátcsökkentett recept)
Almás táska diétásan (szénhidrátcsökkentett recept)
  1. A töltelékhez az almát kis kockára vágjuk, majd egy lábasban a fahéjjal, és az édesítőszerekkel felforraljuk.
  2. Ha felforrt, hozzáadjuk a vízzel simára elkevert tápióka keményítőt és sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 20 percig hűvös helyen pihentetjük.
  4. Egy kevés szénhidrát csökkentett süteményliszttel megszórt felületen (vagy két zsírpapír között) 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát és egy nagyobb fánkszaggatóval vagy egy 8,5 cm átmérőjű pohárral köröket szaggatunk. (Ami tészta kimarad, gyúrjuk ismét össze, majd nyújtsuk ki és szaggassunk újabb köröket, míg el nem fogy.)
  5. Mindegyik körlap közepére teszünk egy kávéskanálnyi tölteléket (ne tegyünk túl sokat, nehogy kifolyjon sütés közben).
  6. A tojást villával lazán felverjük, majd a körlapok szélét megkenjük és egymásra (félbe) hajtjuk.
  7. Villával összenyomkodjuk a széleit és mindegyiket megkenjük tojással.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a nyers almás párnákat és két-három helyen megszurkáljuk a tetejét villával.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  10. Sütés után megszórhatjuk eritrit porcukorral (vagy xilit porcukorral), de fogyasztható porcukor nélkül is.

Almás táska diétásan kalória és szénhidráttartalma:

  • 1 db almás párna (15 egyforma darab esetén) 62 kcal, 8 g CH-t tartalmaz!
  • 100 gramm almás párna kalória és szénhidrát tartalma:  169 kcal, 22 gramm szénhidrát.
Hasonló diétás reggeli receptekért KATTINTS! >>> DIÉTÁS REGGELI RECEPTEK
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Almás táska diétásan (szénhidrátcökkentett recept) - Dr. Vas-Vincze Ivetta fotója
Almás táska diétásan (szénhidrátcsökkentett recept) – Dr. Vas-Vincze Ivetta fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?