Csokis rugelach diétásan, zabpehelylisztből

Rugelach diétásan, zabpehelylisztből, csokis töltelékkel.

Mindig is csodáltam azokat a gasztrobloggereket, akiknek a kezei közül a hagyományos alapanyagokból csodásabbnál csodásabb péksütemény költemények kerülnek ki. Aztán mindig kiderül, hogy ezeket a csodás recepteket lehet diétásítani és egészségesebb alapanyagokból elkészíteni.

Így történt a ezzel a finom csokis tekerccsel is. Lisztcsere, cukorpótlás…stb. és készen is lett a Salátagyár gyöngyszeme, a rugelach zabpehelylisztből, természetesen cukormentesen, a kedvenc ízben, csokisan! 🙂

A végeredmény egy nagyon puha és egyben életveszélyesen finom diétás reggeli lett, amit szerintem vétek lett volna nem “diétásítani”. 🙂

Rugelach diétásan, zabpehelylisztből
Rugelach diétásan, zabpehelylisztből

Rugelach recept

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 10 dkg light mascarpone (vagy más zsírszegény, natúr krémsajt)
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg stevia eritrit keverék
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 20 gramm bambuszrost (vagy ugyanennyi búzasikér)
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • egy csipet himalája só
  • 3 evőkanál (60 g) eritrit porcukor
  • 3 evőkanál (60 g) zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál  (20 g) olvasztott kókuszzsír

Elkészítés:

  1. A puha vajat, a krémsajtot és az édesítőszert robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a zabpehelylisztet, a bambuszrostot, a citromhéjat és a sót.
  2. Egynemű tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Ha letelt az egy óra, zabpehelyliszttel vagy bambuszrosttal vékonyan megszórt gyúrótáblán kb. 0,5-1 cm vastagságú körré nyújtjuk a tésztát, majd 8 egyenlő cikkre osztjuk.
  4. A töltelék hozzávalóit (eritrit porcukor, kakaópor, kókuszzsír) összekeverjük, 8 felé osztjuk és egyenletesen szétkenjük a kinyújtott tésztán.
  5. Ez után a körcikkeket a szélesebb vége felől a csúcsa (a kör közepe) felé haladva a lehető legszorosabban feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé helyezzük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Kalória és szénhidráttartalma (1 db):

  • bambuszrosttal készítve: 144 kcal, 14 g szénhidrát
  • búzasikérrel készítve: 201 kcal, 14 g szénhidrát

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Elkészült a zabpelyhes csokis diétás rugelach! Persze a fiúkra való tekintettel dupla adag 😉 kicsit módosult,mert nem volt hozzá itthon minden: citrom helyett narancshéj,kakaópor helyett karobpor,de így is nagyon finom! Még a válogatós kisfiamnak is ízlik 😊(Frisnyiczné Nagy Mariann)

Rugelach diétásan (zabpehelylisztből) - Galambos Timi fotója
Rugelach diétásan (zabpehelylisztből) – Galambos Timi fotója

“Nálam is elkészült a kifli csak Dia Wellness nutellával, mennyei lett!” (Galambos Timi)

Rugelach diétásan, zabpehelylisztből - Balog Timi fotója
Rugelach diétásan, zabpehelylisztből – Balog Timi fotója
Rugelach diétásan, zabpehelylisztből - Smajda Renáta fotója
Rugelach diétásan, zabpehelylisztből – Smajda Renáta fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?