Diétás milánói makaróni szénhidrátcsökkentett tésztából, diétás ebédre! ???
Ennek a diétás tésztaszósznak (tésztával együtt) nagyon barátságos lett a tápértéke, hiszen az egy csomag (25 dkg) kifőzött Dia Wellness tészta súlya főzés után több, mint a duplája, 70 dkg lett.
Így egy nemcsak ☑ finom, hanem nagyon ☑ laktató, ☑ kalória, ☑ zsír és ☑ szénhidrátszegény diétás főétel lett a végeredmény, amit nemcsak én, hanem kismugli lányom és nagymugli férjem is jóízűen megevett, így ismét nem kellett többfelé főznöm. (Ami ugye sokszor probléma az életmódváltó anyukák esetében.)
Egyetlen dologra szeretném felhívni a figyelmedet ezzel a diétás étellel kapcsolatban: ahhoz, hogy diétás is maradjon, ?‼ ne vidd túlzásba a reszelt sajtot, mert az sajnos nagyon el tudja vinni a készétel zsírtartalmát!
(Akinek esetleg problémát jelent, hogy a milánói makarónit spagettiből készítettem, kérem kíméljen meg az “építő” kritikájától, ugyanis szerintem ennek az életmódváltás szempontjából semmi jelentősége! Köszönöm!)
Diétás Tészta Ételek, Diétás Tészta Recept Ötletek ITT!
Diétás milánói makaróni recept
Diétás milánói makaróni hozzávalók (családi adag kb. 3-4 főre):
- 25 dkg Dia Wellness spagetti
- 5 dkg vöröshagyma
- 1,5 dkg (kb. 2 gerezd) fokhagyma
- 2 dkg folyékony kókuszolaj (=olvasztott kókuszzsír)
- 15 dkg pulykamell sonka (vagy csirkemell sonka házilag ITT!)
- 20 dkg csiperke gomba
- 20 dkg cukormentes, adalékmentes paradicsompüré
- 2,5 dl víz
- himalája só
- fűszerek (őrölt bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű) ízlés szerint
- 1 kávéskanál Dia Wellness negyedannyi édesítő (csak ha túl savanyú a paradicsompüré)
- 10 dkg reszelt light trappista sajt a tetejére
Még több diétás ebéd receptet találsz ITT!
Diétás milánói makaróni elkészítése:
- A spagettit a csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzzük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk és a kókuszolajon megdinszteljük.
- A megdinsztelt vöröshagymához hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és együtt megpirítjuk.
- Ha megpirult a sonka, rátesszük a szeletelt gombát, majd a zúzott fokhagymával, himalája sóval és a fűszerekkel ízesítjük.
- A paradicsompürét elkeverjük a vízzel és a sonkás gombás ragura öntjük.
- Fedő alatt lassú tűzön addig főzzük, amíg a gomba megpuhul (ez kb. 15 perc).
- Ha megpuhult a gomba, levesszük a fedőt és további 10 percig főzzük, míg szósz sűrűségű állagot nem kapunk.
- Ilyenkor még egyszer megkóstoljuk és ha savanyúnak találjuk a paradicsomszószt, egy kávéskanálnyi Dia Wellness negyedannyi édesítővel “segítünk rajta”.
- Ha szükséges, sóval, fűszerekkel utánízesítjük.
- A kifőtt tésztával, kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Diétás bolognai spagetti receptet is találsz, ITT!
100 g diétás milánói makaróni átlagos tápértéke (a kifőtt tészta súlyával számolva, ami 25 dkg Dia Wellness száraztészta esetén kifőve 70 dkg):
- 79 kcal,
- 8,1 g szénhidrát,
- 4 g fehérje,
- 3 g zsír.
Tipp: még tovább csökkentheted ennek a diétás ételnek a szénhidráttartalmát, ha cukkini spagettivel készíted!
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
diétás gasztroblogger
(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!