Diétás sztrapacska egyszerűen

Diétás sztrapacska egyszerűen, édesburgonyából és szénhidrátcsökkentett lisztből készítve.

Amikor nemrég megkérdeztem az Olvasóimat, hogy milyen ételek hiányoznak a legjobban a hagyományos fogások közül, rengetegen írták, hogy a krumplis dolgok (🔜krumplifőzelék, 🔜paprikás krumpli, 🔜sztrapacska, 🔜rakott krumpli…stb.).

A krumpli helyett diétás köretként általában alacsonyabb glikémiás indexű édesburgonyát szoktunk használni, mi életmódváltók, de vannak bizonyos ételek, amihez az édesburgonya íze túl intenzív és túl édes.

Ilyen a sztrapacska is, ezért némi fejtörést okozott, hogyan oldjam meg a diétás sztrapacska készítésének kérdését.

Ha a legegyszerűbben akartam volna megoldani a dolgot, azt mondom, hogy készíts egyszerűen egy szénhidrátcsökkentett nokedlit,  és keverd össze a juhtúróval (vagy zsírszegény túróval).

Tudom azonban, hogy a sztrapacska a krumplitól sztrapacska, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom a fehér húsú édesburgonyát, hátha nem olyan édes, mint az eddig használt sárga bélű, és bejött!

Egyáltalán nem lehet észrevenni a diétás sztrapacskában, hogy édesburgonyából készült, nagyon finom és semleges ízű lett.

(Fehér húsú édesburgonyát én egy fóti termelőtől vettem, de ha nem itt a közelben laksz, szerintem a nagyobb piacokon is találni fogsz! Ha mégsem, érdemes paszternákkal is próbálkozni, amit a legtöbb hipermarketben árulnak.)

Még több édesbugonyával készült receptet találsz ITT >>> Édesburgonya Recept Ötletek

Diétás sztrapacska

Diétás sztrapacska recept

Diétás sztrapacska hozzávalók:

  • 15 dkg fehér húsú édesburgonya (pucolva ennyi a súlya)
  • 15 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 tojás
  • egy nagy csipet himalája só
  • 12 dkg juhtúró (zsírszegény túróval helyettesíthető, hogy alacsonyabb legyen a zsírtartalma)

Diétás sztrapacska készítése:

  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük (a hagyományos pépesre reszelés ez esetben nem működik).
  2. Diétás sztrapacska
    Fehér húsú édesburgonya lereszelve
  3. A lereszelt édesburgonyához adjuk a tojásokat és a szénhidrátcsökkentett lisztet, majd jól összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk.
  4. Forrásban lévő vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk és kifőzzük, majd leszűrjük.
  5. Még melegen összekeverjük a juhtúróval.
  6. Aki szeretne, lehet apróra vágott csirkemell vagy pulykamell sonkát pirítani a tetejére, de ha lehet, akkor a szalonnát és a rengeteg tejfölt próbáljátok meg mellőzni, ha már diétáztok, mert nagyon elviszi a diétás étel zsírtartalmát,

Még több diétás ebéd receptet találsz ITT >>> Diétás Ebéd Receptek

100 g diétás sztrapacska átlagos tápértéke:

  • 220 kcal,
  • 16 g szénhidrát,
  • 14 g fehérje,
  • 9,5 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

diétás gasztroblogger

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?