Diétás csirkemell pác ötletek grillezéshez
Köztudott, hogy az egyik legegészségesebb hús elkészítési mód a grillezés, mivel a faszénen sült csirkemell (vagy csirkecomb) elkészítéséhez nem kell bő olajat vagy zsírt használni, így nemcsak egészségesebb, hanem a tartós fogyást is támogatja.
Mi nyáron rendszeresen szoktunk grillezni.
Ilyenkor sosem veszünk előre bepácolt húsokat, hanem – attól függően, hogy mi van otthon – mindig saját magam kombinálom össze a fűszereket és pácolom a húsokat legalább fél napig.
A diétás csirke pácokhoz mindig keverek – a hús mennyiségtől függően – fél-egy deci olajat, mert az segít az ízeknek jobban beépülni a hús szerkezetébe, így sokkal finomabb lesz a végeredmény.
Mutatom az általam leggyakrabban készített négy diétás csirkemell pácot.
Mennyiségeket szándékosan nem írok, mert a fűszerezés mindig ízlés kérdése.
Az a lényeg, hogy mindenből annyit használj, hogy a pácolás során a húsokra egyenletesen mindenhová jusson a pácból.
1. Joghurtos fokhagymás grill pác
Hozzávalók:
- zsírszegény natúr joghurt
- só,bors ízlés szerint
- zúzott fokhagyma ízlés szerint (nem érdemes spórolni vele)
- egy kevés étolaj
2. Mustáros borsos grill pác
Hozzávalók:
- cukormentes mustár
- só, bors ízlés szerint
- kevés étolaj
3. Mézes mustáros grill pác
Hozzávalók:
- cukormentes mustár
- Dia Wellness mézhelyettesítő (méz íze van, de alacsonyabb szénhidráttartalma)
- só, bors ízlés szerint
- egy kevés étolaj
4. Mediterrán grill pác
Hozzávalók:
- Dia Wellness cukormentes ketchup
- oregánó, bazsalikom, só, bors ízlés szerint
- kevés étolaj
A grillezett csirkemellhez, csirkecombhoz egyszerű kevert salátát (salátakeverék, paprika, paradicsom, uborka, hagyma), joghurtos uborkasalátát vagy ezeket a diétás salátákat szoktam elkészíteni:
KFC káposztasaláta titkos receptje
Görög saláta kukoricával
Tzatziki céklából
Tzatziki saláta retekből
Még több diétás csirke receptet találsz ITT >>> Diétás Csirke Receptek
Remélem, ezzel a négy diétás csirkemell pác recepttel tudtam ötleteket adni a hétvégi sütögetéshez! 🙂
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!