Görög saláta kukoricával

Print Friendly, PDF & Email

Görög saláta: alap saláta, amit szinte mindenki el tud készíteni.

Ha egy étterembe bemegyünk és van kétfajta saláta a választékban, abból az egyik biztos, hogy a görög lesz!

Ilyen formában viszont még bizots nem ettél görög salátát!

Kukoricával dobtam fel és meglepően jól passzolt a többi hozzávalóhoz!

Ha nem hiszed, próbáld ki! 😉

Mivel semmilyen különleges hozzávaló nem szükséges hozzá, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Görög saláta kukoricával
Görög saláta kukoricával

Görög saláta kukoricával

Hozzávalók 2 személyre:

  • 17 dkg cukormentes konzerv kukorica
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 5 dkg feta sajt vagy krémfehér sajt
  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • só, bors

Elkészítése

  1. A kukoricát leszűrjük, a kígyóuborkát tetszőleges darabokra vágjuk.
  2. A koktélparadicsomokat felezzük, majd a zöldségeket salátástálba tesszük.
  3. Elkészítjük az öntetet: az olívaolajat elkeverjük a citrom levével, sózzuk, borsozzuk és a zöldségekkel összeforgatjuk.
  4. A feta sajtot a tetejére morzsoljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?