Kenyérsaláta ezúttal gombával és tojással, természetesen egészségesen!
Igazság szerint már ősz óta kutatok egy minden porcikájában megfelelő gombasaláta után, de közel három hónapomba telt, mire erre a receptre rátaláltam az Ízes Élet oldalán.
Egy-két ponton módosítottam rajta, hogy diétásabbá tegyem. Összességében egy nagyon finom, különleges és laktató diétás ebéd került ki a kezeim közül! 🙂
Kenyérsaláta recept
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 25 dkg gomba
- 1 szelet (kb. 5 dkg) teljes kiőrlésű kenyér
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csokor friss koriander (helyettesíthető petrezselyemzölddel)
- csipetnyi őrölt kardamom
- fél citrom reszelt héja
- 1+1 evőkanál fehérborecet
- 2+1 evőkanál extra szűz olivaolaj
- himalája só, bors
Elkészítése:
- A kenyeret kis darabokra törjük és 220 fokra előmelegített sütőben, olaj nélkül, kb. 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Ez a művelet nem több 5 percnél, de gyakori nézegetést igényel, nehogy megégjen.
- A félbe-negyedekbe vágott gombát a lilahagymával és a reszelt fokhagymával egy evőkanál olívaolajon hirtelen megpirítunk.
- Megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt kardamomot és a reszelt citromhéjat, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
- Közben egy kis lábasban vizet forralunk és miután felforrt hozzáadjuk a fehérborecetet.
- A tojást felütjük és óvatosan beleengedjük a vízbe úgy, hogy a sárgájuk ne folyjon szét.
- A tojást 3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.
- Az öntethez összekeverjük az olívaolajat a fehérborecettel.
- Sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a gombával, valamint a pirított kenyérrel.
- A buggyantott tojással a tetején melegen tálaljuk.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!