Kenyérsaláta sült gombával és buggyantott tojással

Print Friendly, PDF & Email

Kenyérsaláta ezúttal gombával és tojással, természetesen egészségesen!

Igazság szerint már ősz óta kutatok egy minden porcikájában megfelelő gombasaláta után, de közel három hónapomba telt, mire erre a receptre rátaláltam az Ízes Élet oldalán.

Egy-két ponton módosítottam rajta, hogy diétásabbá tegyem. Összességében egy nagyon finom, különleges és laktató diétás ebéd került ki a kezeim közül! 🙂

Kenyérsaláta gombával, buggyantott tojással
Kenyérsaláta gombával, buggyantott tojással

Kenyérsaláta recept

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 25 dkg gomba
  • 1 szelet (kb. 5 dkg) teljes kiőrlésű kenyér
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 csokor friss koriander (helyettesíthető petrezselyemzölddel)
  • csipetnyi őrölt kardamom
  • fél citrom reszelt héja
  • 1+1 evőkanál fehérborecet
  • 2+1 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • himalája só, bors

Elkészítése:

  1. A kenyeret kis darabokra törjük és 220 fokra előmelegített sütőben, olaj nélkül, kb. 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Ez a művelet nem több 5 percnél, de gyakori nézegetést igényel, nehogy megégjen.
  2. A félbe-negyedekbe vágott gombát a lilahagymával és a reszelt fokhagymával egy evőkanál olívaolajon hirtelen megpirítunk.
  3. Megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt kardamomot és a reszelt citromhéjat, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Közben egy kis lábasban vizet forralunk és miután felforrt hozzáadjuk a fehérborecetet.
  5. A tojást felütjük és óvatosan beleengedjük a vízbe úgy, hogy a sárgájuk ne folyjon szét.
  6. A tojást 3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.
  7. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat a fehérborecettel.
  8. Sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a gombával, valamint a pirított kenyérrel.
  9. A buggyantott tojással a tetején melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

 

Vélemény, hozzászólás?