Kenyérsaláta sült gombával és buggyantott tojással

Kenyérsaláta ezúttal gombával és tojással, természetesen egészségesen!

Igazság szerint már ősz óta kutatok egy minden porcikájában megfelelő gombasaláta után, de közel három hónapomba telt, mire erre a receptre rátaláltam az Ízes Élet oldalán.

Egy-két ponton módosítottam rajta, hogy diétásabbá tegyem. Összességében egy nagyon finom, különleges és laktató diétás ebéd került ki a kezeim közül! 🙂

Kenyérsaláta gombával, buggyantott tojással
Kenyérsaláta gombával, buggyantott tojással

Kenyérsaláta recept

Hozzávalók (1 adaghoz):

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Elkészítése:

  1. A kenyeret kis darabokra törjük és 220 fokra előmelegített sütőben, olaj nélkül, kb. 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Ez a művelet nem több 5 percnél, de gyakori nézegetést igényel, nehogy megégjen.
  2. A félbe-negyedekbe vágott gombát a lilahagymával és a reszelt fokhagymával egy evőkanál olívaolajon hirtelen megpirítunk.
  3. Megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt kardamomot és a reszelt citromhéjat, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Közben egy kis lábasban vizet forralunk és miután felforrt hozzáadjuk a fehérborecetet.
  5. A tojást felütjük és óvatosan beleengedjük a vízbe úgy, hogy a sárgájuk ne folyjon szét.
  6. A tojást 3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük.
  7. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat a fehérborecettel.
  8. Sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a gombával, valamint a pirított kenyérrel.
  9. A buggyantott tojással a tetején melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?