Diétás rétes (teljes kiőrlésű almás rétes recept)

Diétás rétes (almás rétes) teljes kiőrlésű rétestésztából vettem a minap az egyik hipermarketben.

Nagyon megörültem neki és amint hazaértem, rögtön neki is estem elkészíteni! 🙂

Természetesen nemcsak a teljes kiőrlésű rétestészta miatt diétás rétes ez, hanem az almatöltelék is cukormentes. 🙂

Diétás rétes teljes kiőrlésű rétestésztábólDiétás rétes (almás rétes) recept

Diétás almás rétes hozzávalók:

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Elkészítése:

  1. Diétás rétes teljes kiőrlésű rétestésztábólAz almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Amíg végzünk a teljes mennyiség pucolásával, az almakockákat frissen facsart citromleves vízben tároljuk.
  2. A felkockázott almát egy lábasba tesszük, és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy épp ellepje.
  3. Hozzáadjuk az édesítőszereket, majd felforraljuk.
  4. tápióka keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük egy külön tálban, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük az almakockákhoz.
  5. Kb. egy percig forraljuk , majd levesszük a lábast a tűzről és belekeverjük az őrölt fahéjat.
  6. Ez után hűvös helyen hagyjuk teljesen kihűlni (időnként keverjük át).
  7. A teljes kiőrlésű réteslapokat óvatosan elválasztjuk egymástól.
  8. A kókuszzsírt felolvasztjuk és az első réteslapot vékonyan megkenjük vele, majd a második lapot ráfektetjük.
  9. A zabkorpával kb. 5 cm széles csíkban megszórjuk a teljes kiőrlésű rétestésztát, majd eloszlatjuk rajta az almapuding kb. 1/3-át úgy, hogy a tészta két végénél szabadon hagyunk kb.  5-5 cm-t.
  10. Ez után a szabadon hagyott tésztavégeket ráhajtjuk az almára és az egészet óvatosan feltekerjük. Nem érdemes szorosra tekerni, mert sütés közben oldalt szét fog repedni a tészta.
  11. A feltekert rétest óvatosan beemeljük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  12. A rétes tetejét megkenjük a maradék kókuszzsírral (nem engedi sülés közben kiszáradni).
  13. Ez után a másik két lappal is eljátsszuk ugyanezeket a “műveleteket”.
  14. Ha mindhárom tekercsünk megvan, akkor a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Reya Tippje: bármennyire nagy a csábítás, hogy melegen megkóstold, várd meg, amíg teljesen kihűl a kész rétes! Így nemcsak a nyelvedet kíméled meg az égési sérülésektől, hanem az almapuding is visszaszilárdul és könnyebb lesz mind szeletelni, mind elfogyasztani a sütit!

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 164 kcal és 23 g szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Teljes kiőrlésű réteslapot bármelyik hipermarketben találsz, az almatöltelék hozzávalóit pedig szerezd be a Salátagyár Életmód Shopból!

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?