Zöldséges tésztasaláta volt a mai ebédem.
Szeretem az ilyen maradékfelhasználós recepteket, amikor valami olyat hozok ki a rendelkezésemre álló alapanyagokból, amilyet még nem ettem! 🙂
Ennek a tésztasalátának az hozzávalói között van maradékhasznosított tészta a hétvégi pörköltből, de elővettem a nyári cukkinidömpingben előrelátóan lefagyasztott adagjait is.
Volt még egy-egy fél kaliforniai paprikám és egy dobozka, leárazáskor vett, “ideje elhasználni” koktélparadicsom is, így ezek egy darabka póréhagyma társaságában mind mentek a tepsibe, a grill alá!

Zöldséges tésztasaláta recept
Hozzávalók:
- 8 dkg Dia Wellness szénhidrátcsökkentett penne tészta
- összesen 15 dkg vegyes, grillezhető zöldségféle (nálam cukkini, piros és sárga kaliforniai paprika, póréhagyma, koktélparadicsom)
- 10 dkg mozzarella
- 2 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 8-10 levél apróra tépkedett friss vagy szárított bazsalikom
- himalája só, bors
A recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett tészta beszerezhető ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Elkészítése:
- A sütőt grill fokozaton előmelegítjük 220 fokra.
- Felrakjuk a tésztavizet forrni.
- Amíg a sütő melegszik és a víz felforr, a zöldségeket felaprítjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsiben 10 percre betoljuk a sütőbe.
- Mire végzünk a zöldségekkel, már forr a víz, zutty bele a tészta és egy nagy csipet só.
- Puhulásig főzzük a tésztát, majd leszűrjük.
- Az öntet hozzávalóit egy külön tálkában összekeverjük és ha az alapanyagok megfőttek, megsültek, az egészet összeforgatjuk.
- A tetejére mozzarella golyókat szórunk.
Hogyan számoljuk ki a főtt tészta szénhidráttartalmát?
Melyik tésztát válaszd a diétás tésztasaláták készítéséhez? Ez a teszt segít >>> Szénhidrátcsökkentett tészta teszt
Még több diétás tészta étel receptjét találod meg itt >>> Diétás Tészta Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!