Zöldséges tésztasaláta – grillezett zöldségekből

Zöldséges tésztasaláta volt a mai ebédem.

Szeretem az ilyen maradékfelhasználós recepteket, amikor valami olyat hozok ki a rendelkezésemre álló alapanyagokból, amilyet még nem ettem! 🙂

Ennek a tésztasalátának az hozzávalói között van maradékhasznosított tészta a hétvégi pörköltből, de elővettem a nyári cukkinidömpingben előrelátóan lefagyasztott adagjait is.

Volt még egy-egy fél kaliforniai paprikám és egy dobozka, leárazáskor vett, “ideje elhasználni” koktélparadicsom is, így ezek egy darabka póréhagyma társaságában mind mentek a tepsibe, a grill alá!

Zöldséges tésztasaláta mozzarellával
Zöldséges tésztasaláta mozzarellával

Zöldséges tésztasaláta recept

Hozzávalók:

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Elkészítése:

  1. A sütőt grill fokozaton előmelegítjük 220 fokra.
  2. Felrakjuk a tésztavizet forrni.
  3. Amíg a sütő melegszik és a víz felforr, a zöldségeket felaprítjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsiben 10 percre betoljuk a sütőbe.
  4. Mire végzünk a zöldségekkel, már forr a víz, zutty bele a tészta és egy nagy csipet só.
  5. Puhulásig főzzük a tésztát, majd leszűrjük.
  6. Az öntet hozzávalóit egy külön tálkában összekeverjük és ha az alapanyagok megfőttek, megsültek, az egészet összeforgatjuk.
  7. A tetejére mozzarella golyókat szórunk.

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?