Diétás aranygaluska vaníliasodóval

Diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből, igazán habos, tejmentes, cukormentes vaníliasodóval!

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a diétás aranygaluska mennyei finom és nem is olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik.

Mind a kelt tészta, mind a vaníliasodó cukor nélkül és tejmentesen készült (sőt, a sodó még gluténmentes is!), így nemcsak a cukorbetegek, IR diétázók és fogyókúrázók élvezhetik az ízeit, hanem a laktózérzékenyek és tejallergiások is ehetik!

Diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből, cukormentes, tejmentes, lisztmentes vaníliasodóval
Diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből, cukormentes, tejmentes, lisztmentes vaníliasodóval

Diétás aranygaluska recept

Hozzávalók (23*18 cm-es tepsihez):

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Az aranygaluska panírozásához:

  • 20 dkg cukrozatlan darált dió
  • 6 dkg stevia eritrit keverék
  • 12 dkg kókuszzsír felolvasztva
  • 1 tojás fele a kenéshez

Aranygaluska elkészítése:

  1. Az élesztő felfuttatásához a 0,5 dl kókusztejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne.
  2. 10 percre félretesszük, amíg az élesztő krémessé válik és apró buborékok jelennek meg a kókusztej felszínén.
  3. Közben a teljes kiőrlésű lisztet, a búzasikért, a stevia eritrit keveréket és a sót egy tálba tesszük.
  4. A kókuszzsírt felolvasztjuk és a lisztes keverékhez adjuk.
  5. Az idő közben “felfutott” élesztőt szintén a lisztes keverékhez adjuk, majd robotgéppel elkezdjük dagasztani.
  6. A tészta dagasztása közben a maradék kókusztejet több részletben a tésztához adjuk és addig dagasztjuk, míg sima felületű, a tál falától mindenhol elváló tésztát kapunk (kb. 5-10 perc, a robotgép fokozatától is függ).
  7. A kész tésztát a tálban hagyjuk és egy tiszta konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  8. Amíg kel a tészta, daráljuk le aprítógépben a diót és keverjük össze a “panírozáshoz” szükséges édesítőszerrel.
  9. Ha megkelt a tészta, kiöntjük egy szilikonlapra (gyúródeszkára) és egy pogácsa vagy fánkszaggatóval kb. 2 cm vastag, 4-5 cm hosszú galuskákat szaggatunk belőle.
  10. A panírozáshoz szükséges kókuszzsírt megolvasztjuk és ecsettel mindegyik galuskát vékonyan átkenjük vele.
  11. A kókuszolajjal átkent galuskákat azonnal az édesítőszeres dióba forgatjuk (másképp megdermed rajta a kókkuszzsír) és a tepsiben szorosan egymás mellé állítgatjuk őket.
  12. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy a galuskánk.
  13. A tojást lazán felverjük és ecsettel átkenjük a nyers aranygaluska tetejét.
  14. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  15. Amíg sül a diétás aranygaluska, elkészítjük hozzá a vaníliasodót:
Diétás aranygaluska kiszaggatása
Diétás aranygaluska kiszaggatása

Vaníliasodó recept:

Hozzávalók:

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Elkészítése:

  1. A tojások sárgáját az 40 g stevia eritrit keverékkel, a vaníliás eritrittel és a tápióka keményítővel összekeverjük abban a lábasban, amiben a sodót főzni akarjuk.
  2. Ráöntünk egy kevés tejet és simára keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is.
  3. Folyamatos kevergetés mellett mártás sűrűségűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A tojásfehérjét a maradék 20 gramm édesítőszerrel kemény habbá verjük és  GYORS mozdulatokkal a vanília mártáshoz keverjük.
  5. A diétás aranygaluskát ezzel a sodóval tálaljuk.

Reya Tippje: szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből is készíthető!

A diétás aranygaluska kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 gramm aranygaluska sodó nélkül 494 kcal és 22 gramm szénhidrátot tartalmaz!
  • 100 gramm vaníliasodó 47 kcal és 2,8 g szénhidrátot tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Reya

A diétás aranygaluska és a vaníliasodó recept hozzávalóit beszerezheted elérhető áron, gyors szállítással, és pénzvisszafizetési garanciával >>> a Salátagyár Életmód Shopból!

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?