Diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből

Aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből, cukor nélkül, diétásan!

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből mennyei finom és nem is olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik.

Diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből, cukormentes, tejmentes, lisztmentes vaníliasodóval
Diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből

Aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből recept

Hozzávalók (23*18 cm-es tepsihez):

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 10 dkg búzasikér
  • 15 g Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 2 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl langyos kókusztej az élesztő felfuttatásához + kb. 3 dl az aranygaluska tésztájába
  • 5 dkg kókuszzsír (hidegen mérve)
  • egy csipet himalája só

Az aranygaluska “panírozásához”:

  • 20 dkg cukrozatlan darált dió
  • 6 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 12 dkg kókuszzsír felolvasztva
  • 1 tojás fele a kenéshez

Aranygaluska elkészítése:

  1. Az élesztő felfuttatásához a 0,5 dl kókusztejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne.
  2. 10 percre félretesszük, amíg az élesztő krémessé válik és apró buborékok jelennek meg a kókusztej felszínén.
  3. Közben a teljes kiőrlésű lisztet, a búzasikért, a stevia eritrit keveréket és a sót egy tálba tesszük.
  4. A kókuszzsírt felolvasztjuk és a lisztes keverékhez adjuk.
  5. Az idő közben “felfutott” élesztőt szintén a lisztes keverékhez adjuk, majd robotgéppel elkezdjük dagasztani.
  6. A tészta dagasztása közben a maradék kókusztejet több részletben a tésztához adjuk.
  7. Csak annyi kókusztejet adjunk a tésztához, hogy ne legyen túl lágy a tészta! Nálam ez 3 dl volt, de ez a liszt minőségétől is függ!
  8. Az aranygaluska tésztát addig dagasztjuk, míg sima felületű, a tál falától mindenhol elváló tésztát kapunk (kb. 5-10 perc, a robotgép fokozatától is függ).
  9. A kész tésztát a tálban hagyjuk és egy tiszta konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  10. Amíg kel a tészta, daráljuk le aprítógépben a diót és keverjük össze a “panírozáshoz” szükséges édesítőszerrel.
  11. Ha megkelt a tészta, kiöntjük egy szilikonlapra (gyúródeszkára) és egy pogácsa vagy fánkszaggatóval kb. 2 cm vastag, 4-5 cm hosszú galuskákat szaggatunk belőle.
  12. A panírozáshoz szükséges kókuszzsírt megolvasztjuk és ecsettel mindegyik galuskát vékonyan átkenjük vele.
  13. A kókuszolajjal átkent galuskákat azonnal az édesítőszeres dióba forgatjuk (másképp megdermed rajta a kókkuszzsír) és a tepsiben szorosan egymás mellé állítgatjuk őket.
  14. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy a galuskánk.
  15. A tojást lazán felverjük és ecsettel átkenjük a nyers aranygaluska tetejét.
  16. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  17. Amíg sül a diétás aranygaluska, elkészítjük hozzá a vaníliasodót:
  18. A diétás vanília sodó receptjét itt találod >>> DIÉTÁS VANÍLIA SODÓ RECEPT
Diétás aranygaluska kiszaggatása
Diétás aranygaluska kiszaggatása

Reya Tippje: szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből (pl. Dia Wellness Sütőlisztből, -50 % lisztből, CH Mínusz lisztből) is készíthető!

Még több diétás ebéd receptért kattints >>> Diétás Ebéd Receptek

100 gramm diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből kalória és szénhidráttartalma:

  • 246 kcal
  • 11 gramm szénhidrátot
  • 9 g fehérjét és
  • 19 g zsírt tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Receptjeimhez a hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?