Aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből, cukor nélkül, diétásan!
Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből mennyei finom és nem is olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik.
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.

Aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből recept
Hozzávalók (23*18 cm-es tepsihez):
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 10 dkg búzasikér
- 15 g Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 2 dkg friss élesztő
- 2,5 -3 dl langyos kókusztej
- 5 dkg kókuszzsír (hidegen mérve)
- egy csipet himalája só
Az aranygaluska „panírozásához”:
- 20 dkg cukrozatlan darált dió
- 6 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 12 dkg kókuszzsír felolvasztva
- 1 tojás fele a kenéshez
A finom, puha diétás kelt tészta készítésének titkai
Lehetséges-e az élesztő felfuttatása cukor nélkül, édesítőszerrel?
Aranygaluska elkészítése:
- A teljes kiőrlésű lisztet, a búzasikért, a negyedannyi édesítőt, az elmorzsolt élesztőt és a sót egy tálba tesszük.
- A kókuszzsírt felolvasztjuk és a lisztes keverékhez adjuk.
- A folyadékot apránként hozzá adagolva robotgéppel elkezdjük dagasztani.
- A tészta dagasztása közben a maradék kókusztejet több részletben a tésztához adjuk.
- Csak annyi kókusztejet adjunk a tésztához, hogy ne legyen túl lágy a tészta! Nálam ez 3 dl volt, de ez a liszt minőségétől is függ!
- Az aranygaluska tésztát addig dagasztjuk, míg sima felületű, a tál falától mindenhol elváló tésztát kapunk (kb. 5-10 perc, a robotgép fokozatától is függ).
- A kész tésztát a tálban hagyjuk és egy tiszta konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyen 45 percig kelesztjük.
- Amíg kel a tészta, daráljuk le aprítógépben a diót és keverjük össze a „panírozáshoz” szükséges édesítőszerrel.
- Ha megkelt a tészta, kiöntjük egy szilikonlapra (gyúródeszkára) és egy pogácsa vagy fánkszaggatóval kb. 2 cm vastag, 4-5 cm hosszú galuskákat szaggatunk belőle.
- A panírozáshoz szükséges kókuszzsírt megolvasztjuk és ecsettel mindegyik galuskát vékonyan átkenjük vele.
- A kókuszolajjal átkent galuskákat azonnal az édesítőszeres dióba forgatjuk (másképp megdermed rajta a kókkuszzsír) és a tepsiben szorosan egymás mellé állítgatjuk őket.
- Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy a galuskánk.
- A tojást lazán felverjük és ecsettel átkenjük a nyers aranygaluska tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a diétás aranygaluska, elkészítjük hozzá a vaníliasodót:
- A diétás vanília sodó receptjét itt találod >>> DIÉTÁS VANÍLIA SODÓ RECEPT

Tippje: szénhidrátcsökkentett lisztkeverékből (pl. Dia Wellness Sütőlisztből, -50 % lisztből, CH Mínusz lisztből) is készíthető!
100 gramm diétás aranygaluska teljes kiőrlésű lisztből kalória és szénhidráttartalma:
- 246 kcal
- 11 gramm szénhidrátot
- 9 g fehérjét és
- 19 g zsírt tartalmaz!
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, ne keseredj el, SEGÍTEK!
Ha szeretnél lefogyni és az elért súlyodat sokáig meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
Még több diétás reggeli recept ötletet találsz ITT >>> Diétás Reggelik
Még több teljes kiőrlésű lisztből készült receptet találsz itt >>> Teljes Kiőrlésű Receptek

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!