Diétás vanília sodó egyszerűen, cukor nélkül, csökkentett szénhidráttartalommal!
Mindig ezt a cukormentes, extra habos és könnyű vaníliasodót készítem el, amikor diétás aranygaluskát sütök.
Diétás aranygaluska recept teljes kiőrlésű lisztből ITT!
Aranygaluska diétásan, szénhidrátcsökkentett lisztből ITT!
Az egész mugli családom imádja, senki nem tudja megmondani róla, hogy nem hagyományos alapanyagokból készült!
Mivel én és a tej nem vagyunk barátok, ezért nálam ez az egyszerű diétás vanília sodó általában kókusztejjel készül, de természetesen készíthető sima tehéntejjel vagy bármilyen más cukormentes növényi tejjel is.
A receptből egy családi adag vanília sodó jön ki. Ha Te csak a saját kedvedért vagy kettőtökre főzöl, akkor természetesen felezd meg az adagot!
Egyszerű diétás vanília sodó recept:
Hozzávalók:
- 3 tojás szétválasztva
- 2 ek. (3 dkg) Dia Wellness -50 %-kal csökkentett szénhidráttartalmú liszt
- 2 ek (4 dkg) házi vaníliás negyedannyi vaníliás cukor helyett (helyettesíthető natúr negyedannyi édesítővel plusz egy vaníliarúd kikapart magjaival)
- 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő a tojásfehérje habhoz
- 1 liter kókusztej
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Vanília sodó készítése:
- A tojások sárgáját az 4 dkg vaníliás negyedannyival és a szénhidrátcsökkentett liszttel összekeverjük abban a lábasban, amiben a sodót főzni akarjuk.
- Ráöntünk egy kevés tejet és simára keverjük, majd apránként hozzáöntjük a maradék tejet és csomómentesre keverjük.
- Folyamatos kevergetés mellett mártás sűrűségűre (hígabbra, mint egy pudingot) főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
- A tojásfehérjét a maradék 20 gramm negyedannyi édesítővel kemény habbá verjük és GYORS mozdulatokkal alaposan belekeverjük a vanília mártásba.
- A diétás aranygaluskát ezzel a sodóval tálaljuk.
100 g diétás vanília sodó tápértéke (kókusztejjel):
- 216 kcal,
- 1,1 g szénhidrát,
- 2,8 g fehérje,
- 20,5 g zsír.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!