Avokádó saláta pulykasonkával, tortillatálban

Avokádó saláta recept diétás tortillában.

Egy igazi vitaminbomba ez a pulykasonkás zöldség saláta, amiben az avokádó mellett megtalálsz mindenféle színes, egészséges zöldséget!

Ráadásul nagyon praktikusan nem belecsavartam a diétás tortilla lapba, hanem a tortilla lapot egy hőálló üvegtál hátulján először megsütöttem és tányérnak használva beletálaltam a salátát!

Elég ránézni erre a vidám színekből álló nyári salátára és még a kedved is jobb lesz tőle! 🙂

Avokádó saláta tortilla tálban
Avokádó saláta tortilla tálban

Avokádó saláta tortilla tálban

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 10 dkg pulykasonka
  • 1 db nagy méretű teljes kiőrlésű tortilla lap vagy diétás házi tortilla lap

Tortilla lap zabpehelylisztből ITT!

Tortilla lap teljes kiőrlésű lisztből ITT!

Cukkini tortilla lap recept ITT!

Szénhidrátcsökkentett tortilla lap ITT!

  • egy fél sárga színű kaliforniai paprika
  • fél maréknyi zöldsaláta
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 db érett, puha avokádó
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • fél lime leve

Elkészítése:

  1. A diétás tortilla lap receptjét a linkre kattintva olvashatod. Ebből a mennyiségből 1 db-ra lesz szükség, a többit fagyaszd le!
  2. Egy lefelé fordított tűzálló tál hátulját hajszál vékonyan befújjuk olívaolaj spray-vel és ráterítjük a nyers tortilla lapokat úgy, hogy a szélei lelógjanak (a lelógó rész lesz a „tányér” pereme).
  3. 220 fokos sütőben kb. 8-10 percig süssük, addigra ropogós lesz.
  4. Óvatosan kivesszük a tortillát a sütőből és ha kihűlt, le emeljük a tálról.
  5. A salátához aprítsuk fel a zöldségeket és vágjuk csíkokra a pulykasonkát!
  6. A dresszinghez összekeverjük a lime kifacsart levét az olívaolajjal és a fehérborecettel.
  7. A zöldségeket összeforgatjuk a salátaöntettel és a megsült tortilla tálban tálaljuk!
  8. Frissen fogyasztható!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

 

Vélemény, hozzászólás?