Mogyoróvajas brownie liszt nélkül, hozzáadott cukor, zsiradék, tejtermék és tojásmentesen!
Nem volt cél ennek a diétás brownie-nak az elkészítésekor, hogy szinte mindenmentes legyen, csupán azt szerettem volna, ha egy liszt és csokimentes, pár hozzávalós, gyors, egészséges brownie-t üthetek össze, de ha már így alakult, jó szívvel ajánlom ételérzékenyeknek és vegánoknak is!
Szóval ehhez a brownie-hoz mindössze három hozzávaló szükséges, és elronthatatlan még a minimális konyhai rutinnal rendelkező életmódváltóknak is!
A hagyományos brownie receptekhez képest nem szükséges hozzá sem csokoládé, sem tonnányi olvasztott vaj, így jóval kalóriaszegényebb és alacsonyabb zsírtartalmú, mint a hagyományos, olvasztott csokis-vajas rokona.
Tökéletes uzsonna edzés előtt vagy után!
Lisztmentes mogyoróvajas brownie recept
Hozzávalók (18×23 cm tepsihez):
- 3 db banán (kb. 30 dkg)
- 12 dkg MyProtein krémes mogyoróvaj (kedvezménnyel ITT!)
- 5 dkg zsírszegény, natúr kakaópor
*kattints a linkre, tedd kosárba a terméket és használd a pénztárnál a SALATAGYAR kuponkódot, amivel 20-40 % kedvezményt kapsz az árból!
Mogyoróvajas brownie elkészítése:
- A banánokat villával összetörjük.
- Az összetört banánhoz adjuk a krémes mogyoróvajat (nem ugyanaz, mint a mogyorókrém vagy nutella!) és krémesre turmixoljuk.
- A leturmixolt banános mogyoróvajba belekeverjük a kakaóport és simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
100 g mogyoróvajas brownie átlagos tápértéke:
- 218 kcal,
- 19 g szénhidrát,
- 10 g fehérje,
- 12 g zsír.
MYPROTEIN KEZDŐCSOMAG ÖTLETEIM >>> MYPROTEIN KEZDŐSZETT
Kedvenc MyProtein receptjeim >>> MyProtein Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!