Zabkorpás túrógombóc

Zabkorpás túrógombóc: hagyományos édesség diétásan!

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető diétás túrógombóc csupa alakbarát hozzávalóbóla túró zsírtartalma alacsony, tele van fehérjével, a zabkorpás panír pedig lassan felszívódó szénhidrát és emésztést segítő rosttartalmával gondoskodik a jóllakottság érzésről!

Persze ne hagyjuk figyelmen kívül azt se, hogy ha a túrógombócot ezzel a módszerrel készíted, akkor a családnak sem kell majd külön főzni, mivel ez a diétás zabkorpás túrógombóc megszólalásig hasonlít a hagyományosra!

Az édes joghurtos fahéjas öntet pedig pláne feledteti a gombócok diétásságát! Ha ezzel öntöd le, még a megrögzött antidiétázók (más néven: muglik 😉 ) sem mondjk meg, hogy egészséges édesség került a tányérjukra!

Zabkorpás túrógombóc, diétás túrógombóc recept

Zabkorpás túrógombóc recept

Zabkorpás túrógombóc hozzávalói (10 db gombóchoz): 

  • 0,5 kg zsírszegény tehéntúró
  • 2 db M-es tojás
  • 12 dkg teljes kiőrlésű gríz
  • egy csipet himalája só

Zabkorpás túrógombóc joghurtos fahéjas öntetéhez: 

  • 1 nagy doboz (400 g) natúr görög joghurt
  • 2 dkg (1 evőkanál) stevia eritrit keverék (ízlés szerint lehet változtatni a mennyiséget
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A zabkorpás túrógombóc forgatásához (panírozásához):

  • 10 dkg zabkorpa
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszzsír

A zabkorpás túrógombóc elkészítése:

  1. A gombóc hozzávalóit: a túrót, a tojást, a teljes kiőrlésű grízt és a csipet sót összekeverjük és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a túrógombóc masszája a hűtőben pihen, egy edényben vizet forralunk, annyit, hogy a gombócaink majd el tudjanak merülni benne.
  3. Míg a víz felforr, az olvasztott kókuszzsíron aranysárgára pirítjuk a zabkorpát és félretesszük.
  4. 30 perc után kivesszük a hűtőből bekevert túrót és vizes kézzel teniszlabdától valamivel kisebb gombócokat formázunk belőle.
  5. A megformázott gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük.
  6. Miután a gombócok feljöttek a víz tetejére, még egy-két percig főzzük, majd egyenként kiemeljük őket és azonnal a megpirított zabkorpába forgatjuk őket.
  7. Az öntet hozzávalóit (joghurt, fahéj, édesítőszer) összekeverjük és a gombócokhoz tálaljuk.

Tápértéke (fehérje, zsír, kalória és szénhidráttartalma): 

100 gramm tartalmaz:

  • 145 kalóriát
  • 14 gramm szénhidrátot
  • 14 gramm fehérjét,
  • 2,5 gramm zsírt.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Zabkorpás túrógombóc
Zabkorpás túrógombóc – Hudy Anita fotója
Zabkorpás túrógombóc
Zabkorpás túrógombóc – Dr. Vas-Vincze Ivetta fotója
Zabkorpás túrógombóc
Zabkorpás túrógombóc – Tóth Éva fotója
Zabkorpás túrógombóc
Zabkorpás túrógombóc – Balogh-Nagy Melissza fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?