Tonhalas bulgur saláta ropogós, friss zöldségekkel

Tonhalas bulgur saláta , amit készíthetsz maradék főtt bulgurból, de akár frissen, emiatt is elkészítheted hozzá ezt az isteni diétás köretet.

Az általam megadott zöldségek és fűszerek csak iránymutatások, hiszen bármilyen zöldségből, bármilyen ízesítéssel elkészíthető ez az egyszerű, gyors, laktató diétás étel, csak arra ügyelj, hogy lehetőleg friss, roppanós, nyers zöldségekből készítsd!

Teljes értékű, egészséges életmódváltó ebéd, amiben a tonhal képviseli a fehérjét, a bulgur a jó minőségű szénhidrátot, az extra szűz olívaolaj pedig a zsiradékot, aminek a fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár számunkra.

Tonhalas bulgursaláta készítése

Tonhalas bulgur saláta recept

Tonhalas bulgur saláta hozzávalók (kb. 4 adaghoz):

  • 15 dkg tonhalkonzerv natúr lében
  • 20 dkg hideg, főtt bulgur (nyersen kb. 6-7 dkg)
  • 10 dkg kalifornai paprika
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Ha nincs előzőleg elkészített főtt bulgurunk, akkor a nyers bulgurt felöntjük kétszeres mennyiségű hideg vízzel, majd fedő alatt addig pároljuk, míg fel nem szívja az összes nedvességet, majd kihűtjük.
  2. A kaliforniai paprikát és a kígyóuborkát egyforma méretű (kb. 1-2 cm-es) kis kockákra vágjuk, és a kukoricával, valamint a félbevágott koktélparadicsomokkal együtt főtt bulgurhoz keverjük.
  3. A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal, majd a zöldséges bulgurral összeforgatjuk.
  4. A tonhalkonzervről leöntjük a levét, majd óvatos mozdulatokkal a bulgur salátához adjuk, hogy ne törjön nagyon össze.
  5. Frissen tálaljuk.

100 g tonhalas bulgur saláta átlagos tápértéke:

  • 95 kcal,
  • 8 g szénhidrát,
  • 6 g fehérje,
  • 4 g zsír.

Még több bulguros receptet találsz ITT >>> Bulgur Receptek

Több száz isteni diétás ebéd recept ITT >>> Diétás Ebédek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

életmódváltó gasztroblogger

Ez a receptem megjelent az Ízes Élet online gasztromagazinban is.

 

Vélemény, hozzászólás?