Töltött paprika bulgurral, fehér rizs helyett.
Hagyományos ízvilág egészségesebb alapanyagokból: sertés darálthús helyett csirkemellből, fehér rizs helyett pedig rostokban gazdag, laktató bulgurral.
Zsírszegény, fehérjedús, és azon túl, hogy életmódváltásba illeszthető, nagyon finom is!
Egyszerűen elkészíthető, finom és még a Családtagok sem veszik észre, hogy egészségesebbet esznek, így nincs szükség arra, hogy a diétánk betartása érdekében kétfelé főzzünk.
Töltött paprika bulgurral recept
Töltött paprika bulgurral hozzávalók (családi adag):
- 10 db TV (tölteni való) paprika
- 1 kg csirkemell filé
- 15 dkg nyers bulgur
- 6 dkg vöröshagyma
- 3 dkg fokhagyma
- 1 tojás
- só, bors, natúr ételízesítő ízlés szerint
A paradicsommártáshoz:
- 2 liter víz
- 1000 g (1 kg) cukrozatlan sűrített paradicsom
- Dia Wellness negyedannyi édesítőszer ízlés szerint
A sűrítéshez:
- 5 dkg Dia-Wellness Sütőliszt
- 4 dkg folyékony kókuszolaj
Az általam a recepthez használt Dia-Wellness termékek beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE
Töltött paprika bulgurral elkészítése:
- A csirkemell filét ledaráljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a felaprított vörösöhagymát, zúzott fokhagymát és a nyers bulgurt, majd alaposan összekeverjük.
- A paprikákat kicsumázzuk és a darált húsos töltelékkel mindegyiket megtöltjük.
- A vizet felforraljuk és beletesszük a megtöltött paprikákat.
- A vízhez hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, összekeverjük, majd fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg a töltelékben a bulgur megpuhul.
- Ez után rántást készítünk: a kókuszolajon megfuttatjuk a diétás lisztet, kis vízzel felengedjük és szűrőn keresztül a paradicsommártáshoz adjuk.
- A kész mártást összeforraljuk és a végén sóval és édesítőszerrel beállítjuk a végső ízét.
100 g diétás töltött paprika átlagos tápértéke:
- 71 kcal,
- 7 g szénhidrát,
- 6 g fehérje,
- 2 g zsír.
Még több hasonló recept:
>>> Diétás Ebéd Receptek
>>> Darált Csirkemell Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!