A legfinomabb padlizsánkrém diétásan (majonézes)

A legfinomabb padlizsánkrém faszénen sült padlizsánból készül, tökéletesen fűszerezve, lehetőleg jó sok majonézzel és tejföllel, hogy minél krémesebb legyen….

Na de ez sajnos nagyon sok kalóriát is tartalmaz, és mivel forró pirítósra kenve vagy csak úgy zöldséghasábokat (uborka, répa pl.) belemártogatva csak úgy eteti magát, gyorsan azon kaphatod magad, hogy a napi zsírbeviteledet bőven túllépted.

Hogyan javíthatunk ezen, hogyan készíthető el a padlizsánkrém diétásan?

A fűszerezést nem bántjuk, hiszen fontos, hogy jó íze legyen az ételnek, sokkal inkább a hagyományos majonéz és a tejföl párosát cseréltem le light verzióra és egy, a tejfölhöz képest zsírszegényebb, ámde fehérjében gazdagabb alapanyagra, a skyr-re.

Így ez az isteni finom, diétás szendvicskrém már a kevesebb zsírt tartalmaz és a kalóriák miatt sem kell annyira aggódnod!

legfinomabb padlizsánkrém diétásan

Legfinomabb padlizsánkrém diétás receptje:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg padlizsán (megsütve 25 dkg, a tápértéket ezzel a súllyal számoltam!)
  • 5 dkg light majonéz
  • 5 dkg skyr
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, füstölt paprika ízlés szerint (Elhagyható, csak a faszenes sütés íze miatt jó, ha belekerül. Esetleg füstölt sóval lehet helyettesíteni, akinek van otthon.)

legfinomabb padlizsánkrém diétásan

Padlizsánkrém elkészítése:

  1. A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd beirdaljuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben a beirdalt résszel felfelé fordítva kb. 25 perc alatt puhára sütjük.
  3. A megsült padlizsánt kihűtjük, majd összeturmixoljuk a zúzott fokhagymával, a light majonézzel és a skyrrel és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük.
  4. Forró pirítósra kenve, friss zöldségekkel a legfinomabb, de hasábokra vágott répát, uborkát is mártogathatunk bele.

100 g diétás padlizsánkrém átlagos tápértéke:

  • 74 kcal,
  • 5 g szénhidrát,
  • 3 g fehérje,
  • 4 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi 

életmódváltó gasztroblogger

 

Vélemény, hozzászólás?