A legfinomabb padlizsánkrém faszénen sült padlizsánból készül, tökéletesen fűszerezve, lehetőleg jó sok majonézzel és tejföllel, hogy minél krémesebb legyen….
Na de ez sajnos nagyon sok kalóriát is tartalmaz, és mivel forró pirítósra kenve vagy csak úgy zöldséghasábokat (uborka, répa pl.) belemártogatva csak úgy eteti magát, gyorsan azon kaphatod magad, hogy a napi zsírbeviteledet bőven túllépted.
Hogyan javíthatunk ezen, hogyan készíthető el a padlizsánkrém diétásan?
A fűszerezést nem bántjuk, hiszen fontos, hogy jó íze legyen az ételnek, sokkal inkább a hagyományos majonéz és a tejföl párosát cseréltem le light verzióra és egy, a tejfölhöz képest zsírszegényebb, ámde fehérjében gazdagabb alapanyagra, a skyr-re.
Így ez az isteni finom, diétás szendvicskrém már a kevesebb zsírt tartalmaz és a kalóriák miatt sem kell annyira aggódnod!
Legfinomabb padlizsánkrém diétás receptje:
Hozzávalók:
- 0,5 kg padlizsán (megsütve 25 dkg, a tápértéket ezzel a súllyal számoltam!)
- 5 dkg light majonéz
- 5 dkg skyr
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, füstölt paprika ízlés szerint (Elhagyható, csak a faszenes sütés íze miatt jó, ha belekerül. Esetleg füstölt sóval lehet helyettesíteni, akinek van otthon.)
Padlizsánkrém elkészítése:
- A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd beirdaljuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben a beirdalt résszel felfelé fordítva kb. 25 perc alatt puhára sütjük.
- A megsült padlizsánt kihűtjük, majd összeturmixoljuk a zúzott fokhagymával, a light majonézzel és a skyrrel és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük.
- Forró pirítósra kenve, friss zöldségekkel a legfinomabb, de hasábokra vágott répát, uborkát is mártogathatunk bele.
100 g diétás padlizsánkrém átlagos tápértéke:
- 74 kcal,
- 5 g szénhidrát,
- 3 g fehérje,
- 4 g zsír.
Ha egyedül nem megy az életmódváltás, SEGÍTEK!
Ha szeretnél végre tényleg lefogyni és az elért súlyodat hosszú távon meg is tartani, de
- nem tudod, hogy kezdj bele, vagy
- odafigyelsz az étkezésedre, de mégsem fogysz,
- már több sikertelen életmódváltáson vagy túl, esetleg
- változatosságra van szükséged, mert már unod az egyhangú diétás ételeidet, keress bátran személyre szabott életmódváltó étrendért!
>>> SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó, gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!