Zöldségchips készítése háromféle mártogatóssal

Zöldségchips készítése olaj nélkül

Nem kell megijedned, a zöldség chips készítésénél csak erre a három egyszerű dologra kell figyelned:

  • vágd tényleg hajszál vékonyra a zöldségeket!
  • ne süsd, csak alacsony hőfokon szárítsd!
  • a tepsiben ne halmozd egymásra a szeleteket!

Ha ezeket az egyszerű szempontokat betartod, Neked is lehet ropogós zöldség chipsed, amivel bárkit leveszel a lábáról, legyen szó házibuliról, vendégségről vagy egy egyszerű vasárnapi filmnézésről!

Bónuszként háromféle diétás mártogatóst is ajánlok a recepthez! Ezekbe bátran beletunkolhatod a chipseket, nem kell félned attól, hogy elhíznál! 🙂

Zöldség chips készítése mártogatóssal
Zöldség chips készítése mártogatóssal

Zöldségchips készítése

Hozzávalók a zöldség chipshez:

  • zöldségfélék minden mennyiségben (cékla, sárgarépa, zeller, fehérrépa, burgonya, paszternák, sütőtök)
  • himalája só
  • + egy fölösleges hüvelykujj, amit a zöldségek közé reszelhetsz 🙂

Zöldség chips készítése:

  1. Hámozzuk meg a zöldségeket és uborkagyalun gyaluljuk le hajszálvékony szeletekre.
  2. Öntsük sütőpapírral bélelt tepsire és terítsük szét egyenletesen!
  3. 100 fokra előmelegített sütőben 40 percen keresztül szárítsuk őket sütőpapírral beborított tepsin.
  4. Ha letelt a 40 perc, vegyük fel a sütő hőmérsékletét 140 fokra további 5 percig süssük a zöldségchipseket!
  5. Ha elkészült a chips, várd meg, hogy kihűljön!

Még több diétás chips recept >>> Diétás Chips Receptek

Diétás Mártogatós Receptek:

Salsa szósz

  • 20 db érett koktélparadicsom
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 lime leve
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt chili (elhagyható)
  • 3 evőkanál extraszűz olivaolaj
  • só, bors

A hozzávalókat késes robotgépben pépesítjük. Ha túl vizes a paradicsom, akkor egy sűrű lyukú szitán le kell szűrni.

Joghurtos mártogatós mustárral

  • 1 doboz (180 gramm) natúr görög joghurt
  • 1 púpozott teáskanál cukormentes mustár
  • 1 csokor finomra vágott metélőhagyma

A hozzávalókat összekeverjük, kevés sóval ízesítjük.

Krémsajtos mártogatós olívabogyóval 

  • 20 dkg zsírszegény, natúr krémsajt (Lidl 🙂 )
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • só, bors

A krémsajtot kikeverjük a citromlével és a fokhagymával, majd hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyót és sóval, borssal ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Comments

  1. HahoPihe Konyhája says:

    Hú, ez buli! És rendesen ropognak a zöldségek? Milyen az állaga? Bakker, ezt kompletten le tudom gyártani a szuper új gépemmel, a szeletelést is, meg a mártogatósokat is, woww, köszi! 🙂

  2. Reya says:

    A vastagságon (vagyis a vékonyságon 🙂 ) áll vagy bukik a ropogósság. Állítsd a géped hajszál vékonyra és ha nem lenne elég ropogós a sütés végén, hagyd tovább a sütőben, csak ellenőrizd gyakran! 🙂

Vélemény, hozzászólás?