Zöldségchips készítése olaj nélkül
Nem kell megijedned, a zöldség chips készítésénél csak erre a három egyszerű dologra kell figyelned:
- vágd tényleg hajszál vékonyra a zöldségeket!
- ne süsd, csak alacsony hőfokon szárítsd!
- a tepsiben ne halmozd egymásra a szeleteket!
Ha ezeket az egyszerű szempontokat betartod, Neked is lehet ropogós zöldség chipsed, amivel bárkit leveszel a lábáról, legyen szó házibuliról, vendégségről vagy egy egyszerű vasárnapi filmnézésről!
Bónuszként háromféle diétás mártogatóst is ajánlok a recepthez! Ezekbe bátran beletunkolhatod a chipseket, nem kell félned attól, hogy elhíznál! 🙂
Zöldségchips készítése
Hozzávalók a zöldség chipshez:
- zöldségfélék minden mennyiségben (cékla, sárgarépa, zeller, fehérrépa, burgonya, paszternák, sütőtök)
- himalája só
- + egy fölösleges hüvelykujj, amit a zöldségek közé reszelhetsz 🙂
Zöldség chips készítése:
- Hámozzuk meg a zöldségeket és uborkagyalun gyaluljuk le hajszálvékony szeletekre.
- Öntsük sütőpapírral bélelt tepsire és terítsük szét egyenletesen!
- 100 fokra előmelegített sütőben 40 percen keresztül szárítsuk őket sütőpapírral beborított tepsin.
- Ha letelt a 40 perc, vegyük fel a sütő hőmérsékletét 140 fokra további 5 percig süssük a zöldségchipseket!
- Ha elkészült a chips, várd meg, hogy kihűljön!
Még több diétás chips recept >>> Diétás Chips Receptek
Diétás Mártogatós Receptek:
Salsa szósz
- 20 db érett koktélparadicsom
- fél csokor petrezselyem
- 1 lime leve
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- késhegynyi őrölt chili (elhagyható)
- 3 evőkanál extraszűz olivaolaj
- só, bors
A hozzávalókat késes robotgépben pépesítjük. Ha túl vizes a paradicsom, akkor egy sűrű lyukú szitán le kell szűrni.
Joghurtos mártogatós mustárral
- 1 doboz (180 gramm) natúr görög joghurt
- 1 púpozott teáskanál cukormentes mustár
- 1 csokor finomra vágott metélőhagyma
A hozzávalókat összekeverjük, kevés sóval ízesítjük.
Krémsajtos mártogatós olívabogyóval
- 20 dkg zsírszegény, natúr krémsajt (Lidl 🙂 )
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 10 dkg magozott olívabogyó
- 1 teáskanál frissen facsart citromlé
- só, bors
A krémsajtot kikeverjük a citromlével és a fokhagymával, majd hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyót és sóval, borssal ízesítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:
Toplistás ötletek fehér liszt helyett
Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?
Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása
12 ok a kókuszzsír használata mellett
Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?
Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!
Hú, ez buli! És rendesen ropognak a zöldségek? Milyen az állaga? Bakker, ezt kompletten le tudom gyártani a szuper új gépemmel, a szeletelést is, meg a mártogatósokat is, woww, köszi! 🙂
A vastagságon (vagyis a vékonyságon 🙂 ) áll vagy bukik a ropogósság. Állítsd a géped hajszál vékonyra és ha nem lenne elég ropogós a sütés végén, hagyd tovább a sütőben, csak ellenőrizd gyakran! 🙂