Zöldség chips készítése háromféle mártogatóssal

Zöldség chips készítése amilyen egyszerűnek tűnik, olyan könnyen elrontható.

Nem kell megijedned, a zöldség chips készítésénél csak erre a három egyszerű dologra kell figyelned:

  • vágd tényleg hajszál vékonyra a zöldségeket!
  • ne süsd, csak alacsony hőfokon szárítsd!
  • a tepsiben ne halmozd egymásra a szeleteket!

Ha ezeket az egyszerű szempontokat betartod, Neked is lehet ropogós zöldség chipsed, amivel bárkit leveszel a lábáról, legyen szó házibuliról, vendégségről vagy egy egyszerű vasárnapi filmnézésről!

Bónuszként háromféle diétás mártogatóst is ajánlok a recepthez! Ezekbe bátran beletunkolhatod a chipseket, nem kell félned attól, hogy elhíznál! 🙂

Zöldség chips készítése mártogatóssal
Zöldség chips készítése mártogatóssal

Zöldségchips készítése

Hozzávalók a zöldség chipshez:

  • zöldségfélék minden mennyiségben (cékla, sárgarépa, zeller, fehérrépa, burgonya, paszternák, sütőtök)
  • himalája só
  • + egy fölösleges hüvelykujj, amit a zöldségek közé reszelhetsz 🙂

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Zöldség chips készítése:

  1. Hámozzuk meg a zöldségeket és uborkagyalun gyaluljuk le hajszálvékony szeletekre.
  2. Öntsük sütőpapírral bélelt tepsire és terítsük szét egyenletesen!
  3. 100 fokra előmelegített sütőben 40 percen keresztül szárítsuk őket sütőpapírral beborított tepsin.
  4. Ha letelt a 40 perc, vegyük fel a sütő hőmérsékletét 140 fokra további 5 percig süssük a zöldségchipseket!
  5. Ha elkészült a chips, várjátok meg, hogy kihűljön!

Reya Tippje: A kihűlt zöldségeket megszórhatod  kevés himalája sóval!

Diétás Mártogatós Receptek:

Salsa szósz

  • 20 db érett koktélparadicsom
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 lime leve
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt chili (elhagyható)
  • 3 evőkanál extraszűz olivaolaj
  • só, bors

A hozzávalókat késes robotgépben pépesítjük. Ha túl vizes a paradicsom, akkor egy sűrű lyukú szitán le kell szűrni.

Joghurtos mártogatós mustárral

  • 1 doboz (180 gramm) natúr görög joghurt
  • 1 púpozott teáskanál dijoni mustár (EZT használtam)
  • 1 csokor finomra vágott metélőhagyma

A hozzávalókat összekeverjük, kevés sóval ízesítjük.

Krémsajtos mártogatós olívabogyóval 

  • 20 dkg zsírszegény, natúr krémsajt (Lidl 🙂 )
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 10 dkg magozott olívabogyó (EZ)
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • só, bors

A krémsajtot kikeverjük a citromlével és a fokhagymával, majd hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyót és sóval, borssal ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Reya

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Print Friendly, PDF & Email
 

2 thoughts on “Zöldség chips készítése háromféle mártogatóssal

  1. Hú, ez buli! És rendesen ropognak a zöldségek? Milyen az állaga? Bakker, ezt kompletten le tudom gyártani a szuper új gépemmel, a szeletelést is, meg a mártogatósokat is, woww, köszi! 🙂

     
  2. A vastagságon (vagyis a vékonyságon 🙂 ) áll vagy bukik a ropogósság. Állítsd a géped hajszál vékonyra és ha nem lenne elég ropogós a sütés végén, hagyd tovább a sütőben, csak ellenőrizd gyakran! 🙂

     

Vélemény, hozzászólás?