Teljes kiőrlésű kenyér recept zabpehellyel

Teljes kiőrlésű kenyér recept, ami kenyérsütőben és kenyérsütő nélkül is elkészíthető!

Miért egyél teljes kiőrlésű kenyeret?

A teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt lassan felszívódó szénhidráttartalmának köszönhetően a teljes kiőrlésű kenyér nem okoz hirtelen vércukorszint ingadozást.

Magas fehérje-, rost és ásványi anyag tartalmának (ami a fehér kenyérből hiányzik) köszönhetően sokkal laktatóbb, mintha fehér kenyeret ennél. Így elég reggelire egy-két vékony szelet és 3-4 órára elfelejtheted az evést!

Tápanyagai segítségével gyorsítja az anyagcserét és ez által a zsírégetést, így segítve a fogyást.

Mire figyelj a teljes kiőrlésű kenyér fogyasztásánál?

Ne gondold azt, hogy a teljes kiőrlésű kenyér nem hizlal!

Azt meg főleg ne, hogy minél többet eszel belőle, annál jobban fogyaszt, mert ez nem igaz! 😉

Fogyókúra esetén az egy étkezésre ajánlott mennyiség teljes kiőrlésű kenyérből egy-két vékony szelet (max. 5 dkg/szelet), lehetőség szerint reggel, de maximum délig elfogyasztva.

Ha sokat vagy estére eszel belőle, ugyanúgy hízni fogsz tőle, mert a szénhidráttartalma nem kevesebb, mint a fehér kenyérnek, “csupán” hasznosabb, laktatóbb a szervezetednek. Laktató mivolta segít, hogy ne tudd túlenni magadat belőle!

Cukorbetegek, IR diétázók is fogyaszthatják az orvos, illetve dietetikus által előírt diéta szerint!

Teljes kiőrlésű kenyér sütés után, frissen
Teljes kiőrlésű kenyér sütés után, frissen

Teljes kiőrlésű kenyér recept

Hozzávalók egy 75 dkg-os kenyérhez:

Diétás termékek, szénhidrát csökkentett termékek, diétás webshop

Teljes kiőrlésű kenyér elkészítése:

  1. A hozzávalókat az alábbi sorrendben tesszük a kenyérsütő tartályába: langyos víz, só, száraz hozzávalók.
  2. A tetejére szórjuk az élesztőt, majd elindítjuk a teljes kiőrlésű programot.
  3. A sütés megkezdésekor meg lehet vágni a tetejét éles késsel vagy gilette pengével és megkenni kevés tejjel, megszórni magokkal.
  4. Ha megsült, vegyük ki a sütőtartályból és helyezzük rácsra, hogy az alja ne fülledjen be.
  5. Így hagyjuk kihűlni.
  6. 3-4 napig eláll.

Reya Tippje: ha ennyi idő alatt nem fogyna el, nyugodtan szeleteld fel és fagyaszd le!

Teljes kiőrlésű kenyér felszeletelve
Teljes kiőrlésű kenyér felszeletelve

Kalória és szénhidráttartalma:

  • 100 g 164 kcal és 23 g szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat kívánok!

Reya

***

Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

Teljes kiőrlésű kenyér - Lynda Ferk fotója
Teljes kiőrlésű kenyér – Lynda Ferk fotója
Teljes kiőrlésű kenyér - Háziné Gabnai Edit fotója
Teljes kiőrlésű kenyér – Háziné Gabnai Edit fotója

“Sajnos nem bírtam megállni fotózás ellőtt hogy ne harapjak bele a kenyér csücsökbe isteni…” (Háziné Gabnai Edit)

Teljes kiőrlésű kenyér recept zabpehellyel - Szemánné Nyíri Reni fotója
Teljes kiőrlésű kenyér recept zabpehellyel – Szemánné Nyíri Reni fotója

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?