Diétás szilvás morzsasüti a szilva és a fahéj utánozhatatlan párosával.
Szuper egyszerű cukormentes szilvás süti teljes kiőrlésű lisztből, ami kezdő háziasszonyok számára is elronthatatlan!
Teljes kiőrlésű lisztből, zabpehellyel készül, ennek köszönhetően kevés is nagyon laktató belőle, hiszen a magas rosttartalma sokáig eltelít.
Ami megmarad belőle (ennek kicsi az esélye), dobozold be diétás tízóraira vagy uzsonnára!
Diétás szilvás morzsasüti recept
Hozzávalók (kb. 18*23 cm tepsihez):
- 0,5 kg magozott szilva
- 5 dkg negyedannyi édesítő a gyümölcshöz + 4 dkg a tésztába
- 10 g őrölt fahéj
- 15 dkg zabpehely (EZT HASZNÁLOM – kedvezménnyel!)
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 evőkanál vanília aroma
- 15 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
- A kimagozott szilvát összekeverjük a fahéjjal és az édesítővel, majd a tepsi aljában eloszlatjuk.
- A morzsához összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet a zabpehellyel, az maradék 4 dkg negyedannyi édesítővel és a vanília aromával, majd utolsóként az olvasztott vajjal jól összedolgozzuk.
- Ezt a zabpelyhes lisztes édes keveréket a szilvaréteg tetejére szórjuk és egyenletesen elosztjuk.
- A tepsit enyhén a pulthoz ütögetjük, hogy a tartalma tömörödjön.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- Akkor van kész, amikor a teteje megpirul.
- Kihűtve fogyasztjuk, akár egy gombóc cukormentes vaníliafagyi társaságában.
100 g diétás szilvás morzsasüti átlagos tápértéke*:
- 236 kcal,
- 25 g szénhidrát,
- 5 g fehérje,
- 13 g zsír.
*Kalóriabázisban számolva
Még több diétás sütemény receptet találsz ITT >>> Diétás Sütemény Receptek
Még több teljes kiőrlésű sütemény receptet találsz ITT >>> Teljes Kiőrlésű Sütemények
Még több zabpehellyel készült receptet találsz ITT >>> Zabpelyhes Receptek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!