Óvári csirkemell, avagy a jó öreg óvári sertésszelet zsírszegény, egészségesebb verziója.
Mindegy, hogy épp életmódváltásban vagy, vagy egyszerűen csak diétázó vendégeket vársz, mindenképp nyerő ebéd lesz ez a fehérjedús gombás hús.
Az óvári szelet csirkemellből a sertéshússal készült, hagyományos recepthez képest sokkal kevesebb zsírt tartalmaz és a fehérjetartalma is magasabb a hagyományos óvári szeletnél, így beilleszthető a tartós súlycsökkentésbe.
Köretként kínálhatsz mellé bulgurt, kuszkuszt vagy kevés olajjal, sütőben sült édesburgonyát friss salátával kísérve!
Óvári csirkemell recept
Óvári csirkemell hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 0,5 kg csiperkegomba
- 10 dkg magas hústartalmú csirkemell sonka
- 10 dkg light trappista sajt
- 5 evőkanál (kb. 50 g) olaj
- só, őrölt bors ízlés szerint
Óvári csirkemell elkészítése:
- A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
- 3 evőkanál olajat felforrósítunk, majd a csirkemell szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, csak annyira, hogy kérget kapjanak, de ne süljenek át.
- Az elősütött csirkemell szeleteket egy tepsibe sorakoztatjuk.
- Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a csirkét sütöttük, beletesszük a maradék olajat, majd a felszeletelt, sóval és borssal ízesített gombát lesütjük benne úgy, hogy ne maradjon leve, majd hagyjuk kihűlni.
- Amíg a lepirított gomba hűl, minden szelet húsra teszünk egy fél vagy egész szelet (a szelet méretétől függően) csirkemell sonkát.
- A kihűlt gombát összekeverjük a reszelt trappista sajttal és a csirkemellek tetejére halmozzuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- Frissen, melegen a legfinomabb.
100 g óvári csirkemell átlagos tápértéke:
- 122 kcal,
- 1 g szénhidrát,
- 16 g fehérje,
- 6 g zsír
Még több csirkemellből készült receptet találsz ITT >>> Diétás Csirke Receptek
Még több diétás ebéd recept ötlet ITT >>> Diétás Ebédek
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó
SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND KÉSZÍTÉS ITT!
Ez a receptem megjelent az Ízes Élet online gasztromagazinban is ITT.
2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet úgy, hogy életmódváltásba illeszthetőek és hasonlóan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
2023. májusában életmód- és táplálkozási tanácsadó végzettséget is szereztem, így vállalom személyre szabott étrendek készítését is.
FIGYELEM! Tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!