Sonkás, gombás óvári csirkemell light sajttal

Óvári csirkemell, avagy a jó öreg óvári sertésszelet zsírszegény, egészségesebb verziója.

Mindegy, hogy épp életmódváltásban vagy, vagy egyszerűen csak diétázó vendégeket vársz, mindenképp nyerő ebéd lesz ez a fehérjedús gombás hús.

Az óvári szelet csirkemellből a sertéshússal készült, hagyományos recepthez képest sokkal kevesebb zsírt tartalmaz és a fehérjetartalma is magasabb a hagyományos óvári szeletnél, így beilleszthető a tartós súlycsökkentésbe.

Köretként kínálhatsz mellé bulgurt, kuszkuszt vagy kevés olajjal, sütőben sült édesburgonyát friss salátával kísérve!

Óvári csirkemell diétás ebédre

Óvári csirkemell recept

Óvári csirkemell hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 0,5 kg csiperkegomba
  • 10 dkg magas hústartalmú csirkemell sonka
  • 10 dkg light trappista sajt
  • 5 evőkanál (kb. 50 g) olaj
  • só, őrölt bors ízlés szerint

Óvári csirkemell elkészítése:

  1. A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. 3 evőkanál olajat felforrósítunk, majd a csirkemell szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, csak annyira, hogy kérget kapjanak, de ne süljenek át.
  3. Az elősütött csirkemell szeleteket egy tepsibe sorakoztatjuk.
  4. Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a csirkét sütöttük, beletesszük a maradék olajat, majd a felszeletelt, sóval és borssal ízesített gombát lesütjük benne úgy, hogy ne maradjon leve, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg a lepirított gomba hűl, minden szelet húsra teszünk egy fél vagy egész szelet (a szelet méretétől függően) csirkemell sonkát.
  6. A kihűlt gombát összekeverjük a reszelt trappista sajttal és a csirkemellek tetejére halmozzuk.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  8. Frissen, melegen a legfinomabb.

100 g óvári csirkemell átlagos tápértéke:

  • 122 kcal,
  •  1 g szénhidrát,
  • 16 g fehérje,
  • 6 g zsír

Még több csirkemellből készült receptet találsz ITT >>> Diétás Csirke Receptek

Még több diétás ebéd recept ötlet ITT >>> Diétás Ebédek

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi 

életmódváltó gasztroblogger

Ez a receptem megjelent az Ízes Élet online gasztromagazinban is ITT.

 

Vélemény, hozzászólás?