Túrós bulgur sütemény, amit pár perc alatt összeállíthatsz pár egyszerű hozzávalóból.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nálunk sosem fogy el a bulgur köret, ezért általában lefagyasztom vagy most például ehhez az édes bulguros desszerthez használtam fel.
Ha nincs maradék bulgurod, akkor 1 bögre bulgurt + 2 pohár hideg vizet önts egy lábasba és fedő alatt addig főzd, amíg a bulgur fel nem szívja az összes vizet és meg nem puhul (kb. 20-25 perc). Így lesz diétás köretnek és sütinek valód is.
A bulgur sütemény tetejére a fagyasztóból kivett, kiolvasztott meggyet szórtam, de ez lehet más gyümölcs is, pl. málna, áfonya, eper…stb.
Mivel ehhez az ételhez semmilyen különleges, nehezen beszerezhető vagy extra drága hozzávaló nem szükséges, az olcsó diétás ételek közé tartozik.
Túrós bulgur sütemény recept
Hozzávalók (23*18 cm-es tepsihez):
-
20 dkg főtt bulgur
-
20 dkg zsírszegény túró
-
1 ek. vanília aroma
-
2 db tojás
- 30 g (2 ek.) Dia Wellness negyedannyi édesítő
-
3 dkg zsírszegény natúr joghurt
- 15 dkg magozott meggy (vagy más gyümölcs)
Elkészítés
- A hozzávalókat a tojásfehérje kivételével egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós bulguros masszába forgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük, majd megszórjuk a gyümölccsel és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
100 g túrós bulgur sütemény átlagos tápértéke (gyümölcs nélkül, mivel az sokféle lehet):
- 93 kcal,
- 8 g szénhidrát,
- 8 g fehérje,
- 3 g zsír.
Ha eddig nem ismerted a bulgurt, itt olvass róla bővebben >>> Mi a bulgur? A legfontosabb tudnivalók életmódváltóknak
A kuszkusz bulgur közötti különbségről ITT olvashatsz bővebben!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
életmódváltó gasztroblogger

2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!