Diétás kakaós csiga kelt tésztából, cukormentes töltelékkel

Kakaós csiga kelt tésztából, szénhidrátcsökkentett liszttel, cukor nélkül készítve!

Ez a kelt kakaós csiga nálunk elég gyakran, havonta legalább egyszer elkészül.

Sokféle diétás kakaós csigát készítettem már, mégis ez a kelt tésztás, puha, foszlós változat számunkra az igazi, mivel anyukám is mindig ilyet készít (persze Ő hagyományos alapanyagokból).

Diétás reggelire tökéletes, egy-két darabbal maximálisan, több órára jóllaksz!

Diétás kakaós csiga kelt tésztából

Diétás kakaós csiga kelt tésztából recept

Diétás kakaós csiga kelt tésztából hozzávalók (18 db-hoz):

Hozzávalók a diétás kelt kakaós csigához:

  • 0,5 kg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
  • 2 dkg friss élesztő (vagy 7 g instant)
  • 5 dkg olvasztott vaj (vagy kókuszzsír)
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 4 dl 1,5 %-os langyos tej (vagy növényi tej vagy langyos víz)
  • 1 tojássárgája a tésztába + 1 tojás a kenéshez

A finom, puha diétás kelt tészta készítésének titkai

Lehetséges-e az élesztő felfuttatása cukor nélkül, édesítőszerrel?

Hozzávalók a kelt kakaós csiga töltelékéhez:

  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 4 dkg cukrozatlan, zsírszegény kakaópor
  • 3 dkg olvasztott vaj vagy kókuszolaj

Diétás kakaós csiga kelt tésztából elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima felületű, fényes, a tál falától elváló tésztát dagasztunk.
  2. Az alaposan kidagasztott tésztát folpackkal légmentesen letakarjuk és meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületen kb. 1-1,5 cm vékonyra, kb. 33*43 cm-es téglalappá nyújtjuk ki, majd megkenjük az olvasztott zsiradékkal.
  4. A kakaóport és a negyedannyi édesítőt összekeverjük és egyenletesen megszórjuk vele a kinyújtott tésztát.
  5. Az édes kakaóval megszórt diétás kelt tésztát a hosszabb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
  6. A tekercset éles késsel 3 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (hagyjunk mindegyik csiga között 4-5 cm helyet, hogy ne süljenek össze!).
  7. A kakaós csigák tetejét felvert tojással egyenletesen megkenjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) 20-25 perc alatt készre sütjük.
  9. A megsült diétás kakaós csigákat porcukor-helyettesítővel megszórjuk (elhagyható).

Diétás kakaós csiga receptjeim még a Blogon:

Túrós kakaós csiga zabpehelylisztből

Kelesztés nélküli szénhidrátcsökkentett kakaós csiga

100 gramm diétás kelt kakaós csiga tápértéke:

  • 239 kcal,
  • 17,5 g szénhidrát,
  • 14 g fehérje,
  • 10 g zsír.

1 db diétás kelt kakaós csiga tápértéke (18 db egyforma méretű és súlyú esetén):

  • 167 kcal,
  • 12 g szénhidrát,
  • 10 g fehérje,
  • 7 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

életmódváltó gasztroblogger

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

Melyik a legfinomabb szénhidrátcsökkentett tészta?

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. és a Bijobolt.hu Bio Nagyker és Webáruház támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?