Diétás epres joghurtos süti szénhidrátcsökkentett piskótával

Epres joghurtos süti diétásan, cukor nélkül, szénhidrátcsökkentett piskótával

Ez a gyümölcsös joghurtos süti, szerintem a diétás sütemények királya, mivel bármilyen friss vagy mirelit diétás gyümölcsből kb. 30 perc alatt egyszerűen elkészíthető, és nincs nehéz vajas krémje, és nem túl édes.

A türelem csak ahhoz kell, amíg megdermed a krém, de egy kis előre tervezéssel (ami amúgy is elengedhetetlen az életmódváltáshoz) ez is könnyen megoldható. Én például késő délután készítettem és éjszakára hagytam a hűtőben megdermedni. Másnap akár már diétás tízóraira is meg lehet kóstolni vagy a vendégeket megkínálni belőle.

A krém részét diéta és ízlés szerint lehet variálni: lehet a krémbe és a tetejére is epret tenni, de ha valakinek sok ez a gyümölcs mennyiség a diétájában, akkor lehet vagy csak a krémbe, vagy csak a tetejére.

Ezen kívül aki szigorúbban számolja a zsírtartalmat, az nyugodtan hagyja ki a krémből a tejszínt, nélküle is tökéletes (ez esetben a tejszín felveréséhez írt édesítő sem szükséges). Azzal is tovább csökkenthető a zsírtartalom, ha a 10 %-os zsírtartalmú görög joghurt helyett zsírszegényebb natúr joghurtot (pl, 3,5 %-osat) választasz!

Tortaformában akár cukormentes tortaként is elkészíthető!

Még több diétás epres recept ITT >>> Diétás Epres Receptek

Diétás epres joghurtos süti

Diétás epres joghurtos süti recept

Epres joghurtos süti hozzávalók:

Hozzávalók az epres joghurtos süti szénhidrátcsökkentett piskótájához (20*30 cm-es tepsihez):

  • 5 db M-es tojás
  • 3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítőszer
  • 6 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 g sütőpor

Hozzávalók az epres joghurtos süti diétás joghurtos rétegéhez:

  • 30 dkg eper (vagy más diétás gyümölcs) apróra vágva + a tetejére 15 dkg eper (elhagyható)
  • 60 dkg natúr görög joghurt
  • 4 dkg + 2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítőszer
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín (elhagyható)
  • 9 db zselatinlap
  • 6 evőkanál hideg víz

Diétás epres joghurtos süti elkészítése:

  1. A diétás piskótához megadott mennyiségekből szénhidrátcsökkentett piskóta lapot készítünk. A szénhidrátcsökkentett piskóta lap receptjét ITT találod!
  2. A megsült piskótát a tepsiből kiborítjuk egy vágódeszkára, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd megvárjuk, amíg kihűl.
  3. A kihűlt piskótát visszatesszük abba a tepsibe, amiben sütöttük (már nem kell alá sütőpapír).
  4. A natúr görög joghurt összekeverjük 4 dkg negyedannyi édesítővel.
  5. A habtejszínt 2 dkg édesítővel kemény habbá verjük és az édesítős joghurthoz forgatjuk.
  6. A zselatinlapokat annyi hideg vízbe beáztatjuk, hogy ellepje.
  7. A vízben megpuhult zselatinlapokat kinyomkodjuk és egy lábasban 6 evőkanál vízben a tűzhelyen felmelegítjük (nem szabad felforralni!).
  8. A tejszínes joghurtból 2 dl-nyit kiveszünk, folyamatos keverés mellett a zselatint hozzáadjuk, majd ezt a keveréket a maradék tejszínes joghurtos krémhez adjuk.
  9. Belekeverjük a krémbe az apróra vágott epret.
  10. Az így elkészült joghurtos krémet a tepsiben lévő piskótára öntjük (ilyenkor még folyékony a krém, de a zselatintól meg fog dermedni).
  11. A maradék epret leturmixoljuk és szabálytalan alakban a krém tetejére öntjük. Egy kávéskanál végével óvatosan “mintákat rajzolunk” (jó szórakozás, én spirál alakban rajzoltam bele 🙂 ).
  12. Hűtőben 10-12 órát (egy éjszakát) hagyjuk megdermedni, utána szeleteljük és fogyasztjuk.

Diétás epres joghurtos süti

100 g diétás epres joghurtos süti tápértéke:

  • 201 kcal,
  • 9 g szénhidrát,
  • 9 g fehérje,
  • 14 g zsír (csökkenthető, ha tejszín nélkül és alacsonyabb zsírtartalmú natúr joghurttal készítjük a krémet).

1 szelet diétás epres joghurtos süti tápértéke 24 egyforma szelet esetén:

  • 90 kcal,
  • 4 g szénhidrát,
  • 4 g fehérje,
  • 6 g zsír (csökkenthető, ha tejszín nélkül és alacsonyabb zsírtartalmú natúr joghurttal készítjük a krémet)

Diétás epres joghurtos süti

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy rendelek ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Diétás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

(Szponzorált tartalom: A recept elkészítését az M-Gel Kft. támogatta.)

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?