Egyszerű, gyors diétás bagel recept 2 fő összetevőből

Bagel recept egyszerűen, gyorsan, dagasztás és kelesztés, valamint élesztő nélkül, kevesebb szénhidráttal a hagyományos fehér lisztes bagelekhez képest.

Ez a diétás péksütemény (pontosabban a hagyományos verziója) lengyel eredetű, de Amerikában lett népszerű.

Én még soha nem ettem autentikus bagelt, de azt olvastam, hogy a belseje eredetileg tömörebb, mint a zsemléé.

Az én sütőporos diétás bagelem viszont abszolút puha, könnyű, levegős lett, így még mindig nem tudom, milyen a hagyományos állagű, tömör bagel.

Állítólag a bagelbe eredetileg krémsajtot és füstölt lazacot tesznek, úgy eszik, így hát én is ezzel töltöttem meg a bageljeimet diétás reggelire (mondanom sem kell, nem esett nehezemre megenni 😉 ) .

Ha Te nem szeretnél lazacot és/vagy krémsajtot tenni a bagel közé, beleteheted a kedvenc – akár házi – csirkemell sonkádat egy szelet light sajttal vagy akár egy tojásrántottát vagy tonhalkrémet is friss salátával, paradicsommal, uborkával…stb.

Mitől jobb ez a diétás bagel recept, mint a hagyományosan készült rokona?

  • kevés hozzávalóból áll (2 fő hozzávaló + só + sütőpor),
  • egyszerű,
  • gyors,
  • élesztőmentes,
  • nem kell főzni (nincs vízfürdő)
  • nem kell dagasztani,
  • nem kell keleszteni.

Élesztőmentes diétás bagel recept Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből dagasztás és kelesztés nélkül

Diétás bagel recept

Diétás bagel hozzávalók:

  • 25 dkg skyr (sűrű natúr görög joghurttal vagy sovány tejföllel helyettesíthető)
  • 15 dkg Dia Wellness 50 % szénhidrátcsökkentett liszt
  • 1 1/2 tk sütőport
  • 1/2 tk parajdi só
  • tojás (a kenéshez)
  • ízlés szerint magvak a tetejére

Az általam a recepthez használt Dia-Wellness szénhidrátcsökkentett alapanyagok beszerezhetők ITT >>> DIA WELLNESS TERMÉKEK RENDELÉSE

Élesztőmentes diétás bagel recept Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből dagasztás és kelesztés nélkül

Diétás bagel készítése:

  • Kézzel vagy robotgép segítségével dolgozzuk össze a skyr-t, a szénhdirátcsökkentett lisztet, a sütőport és a sót.
  • Gyúrjuk egynemű tésztává (nem szabad túlgyúrni, mert akkor nagyon tömör lesz).
  • A tésztát négy egyforma részre vágjuk.
  • Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki mindegyik tésztadarabot kb. 15 cm hosszú, hüvelykujjnyi vastag csíkokká.
  • Vágjuk le a csíkok végeit, és a végeket illesszük össze.
  • Sorakoztassuk a diétás bageleket sütőpapírral bélelt tepsibe, néhány cm helyet hagyva közöttük, hogy ne süljenek majd össze.
  • Kenjük meg mindegyiknek a tetejét felvert tojással és szórjuk meg ízlés szerinti magvakkal (szezámmag, lenmag, chia mag, mák, zabpehely…stb.)
  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25 ​​percig, majd 2-3 percre vegyük fel a sütőt 260 fokra, amíg a bagel felülete megpirul.
  • Kihűlve, kettévágva, szendvicsként fogyasztjuk.

Diétás bagel recept Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből

100 g diétás bagel átlagos tápértéke:

  • 172 kcal
  • 19 g szénhidrát,
  • 17 g fehérje,
  • 2 g zsír.

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Andi 

életmódváltó gasztroblogger

Eredeti recept

 

Vélemény, hozzászólás?