Diétás almás pite zabpehelylisztből.
Ezerszer készítettem már almás pitét, mind hagyományosan, mind diétásan. A diétás verziója valahogy sosem volt az igazi, ezért nem is raktam fel soha a blogra!
Na, de most! Olyan finom diétás almás pitét sütöttem, hogy még az én szemem, szám is tátva maradt tőle! 🙂
Na, persze most is – akárcsak a hagyományos verziónál – másnap finomabb a pite, mint frissen, sőt, ahogy telnek a napok, úgy lesz a tésztának egyre jobb és jobb az állaga!
Emiatt több napra előre való dobozolásra ez egy különösen jó recept!
Ha sokallod a mennyiséget, nyugodtan felezd meg és süsd kisebb tepsiben, de szerintem érdemes egy nagy adagot előre elkészíteni és ha nem fogy el, fagyaszd le azokra a napokra, amikor úgysem lenne időd sütni!
Ugyanezzel a tésztával zabos meggyes pite is készíthető.
Diétás almás pite recept
Diétás almás pite hozzávalók:
Az almás pite tészta hozzávalói:
- 2,5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő (vagy 10 dkg nyírfacukor/12 dkg eritrit)
- 15 dkg hideg kókuszzsír vagy vaj (vajjal könnyebb dolgozni)
- 25 dkg zabpehelyliszt ( ITT VESZEM )
- 8 dkg búzasikér + a szóráshoz
- 3 dkg (1 ek.) natúr joghurt (3,5 %-os)
- 1 db tojás + 1 db a kenéshez
Az általam a recepthez használt zabpehelyliszt, édesítő, kókuszolaj…stb. beszerezhetők ITT >>> DIÉTÁS TERMÉKEK RENDELÉSE
Zabpehelyliszt házilag:
Hozzávalók az almatöltelékhez:
- 1 kg pucolt, magjától megszabadított alma
- 5 dkg negyedannyi édesítő
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 4 dkg kókuszzsír
Diétás almás pite készítése:
- Az édesítőt, a zabpehelylisztet és a búzasikért összekeverjük, majd a hideg kókuszzsírral elmorzsoljuk (nálam aprítógépben készült, így sokkal egyszerűbb).
- Hozzáadjuk a tojást és a natúr joghurtot, majd az aprítógéppel kicsit átpörgetjük (aprítógép hiányában a tojással összegyúrjuk).
- A tésztát az aprítógépből kiöntjük és búzasikérrel minimálisan alászórva (épp csak, hogy ne ragadjon le), átgyúrjuk, majd képzeletben 3 egyforma részre osztjuk és az 1/3-át félretesszük.
- A pite tészta 2/3-át egyenletesen tepsibe vagy pite forma aljába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, majd az almatöltelék elkészítéséig hűtőbe tesszük.
- Az almatöltelékhez a megpucolt almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk és 4 dkg kókuszzsíron megpároljuk.
- Ha az alma megpuhult, belekeverjük az édesítőszert és az őrölt fahéjat, majd megvárjuk, hogy kihűljön.
- A kihűlt almatölteléket egyenletesen szétkenjük a pite tésztán.
- A félretett 1/3 rész tésztát kevés búzasikérrel megszórt szilikonlapon/gyúrótáblán vékonyra kinyújtjuk és pizza vágóval (vagy derelyevágóval, késsel…stb.) kb. 1-1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle.
- A csíkokat rácsosan az almatöltelék tetejére helyezzük.
- Egy tojást enyhén felverünk, majd az almás pite tetején lévő csíkokat megkenjük vele.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (míg a teteje aranybarna nem lesz).
Alacsonyabb szénhidráttartalmú almás pite recept >>> Szénhidrátcsökkentett almás pite egyszerűen
TOP5 zabpelyhes süti recept liszt nélkül
Még több diétás sütemény receptet találsz ITT >>> Diétás Sütemény Receptek
Hasonló retro süti receptek diétásan ITT >>> Retro diétás süti receptek cukor és fehér liszt nélkül
Még több diétás almás receptet találsz itt >>> Diétás Almás Receptek
Diétás almás pite tápértéke:
100 gramm
- 193,6 kcal-t,
- 16,9 g szénhidrátot,
- 6,1 g fehérjét és
- 12,3 g zsírt tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
Szaszkó Andi
Akik már elkészítették ezt a diétás receptet:

“Elkészült, isteni és sokkal egyszerűbb volt, mint gondoltam. Nagy nagy köszönet érte. ?
Kis plusz info, másnap a tésztája tényleg ezerszer finomabb lesz, érdemes időben elkészíteni.”


Diétás almás receptek még a Blogon:
(A recept leírásáért kattints a címére!)
Almás táska (szénhidrátcsökkentett)


Almás zabpelyhes amerikai palacsinta


2013. óta főzök diétásan, cukor és fehér liszt nélkül. Nem vagyok sem ételérzékeny, sem vércukor gondjaim nincsenek, de a kilóimmal én is folyamatosan küzdök.
Diétás gasztroblogomon saját képekkel illusztrálva mutatom meg Neked, hogyan készítem el a kedvenc ételeimet alakbarát módon úgy, hogy lehetőleg ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos ízek.
FIGYELEM! A receptjeimben és a tájékoztató jellegű bejegyzéseimben tapasztalataimat és az interneten található információkat gyűjtöttem össze. Nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, ezért a tanácsaimat és a receptjeimet saját felelősségedre használd, készítsd és fogyaszd!