Diétás almás pite zabpehelylisztből

Diétás almás pite zabpehelylisztből.

Ezerszer készítettem már almás pitét, mind hagyományosan, mind diétásan. A diétás verziója valahogy sosem volt az igazi, ezért nem is raktam fel soha a blogra!

Na, de most! Olyan finom diétás almás pitét sütöttem, hogy még az én szemem, szám is tátva maradt tőle! 🙂

Na, persze most is – akárcsak a hagyományos verziónál – másnap finomabb a pite, mint frissen, sőt, ahogy telnek a napok, úgy lesz a tésztának egyre jobb és jobb az állaga!

Emiatt több napra előre való dobozolásra ez egy különösen jó recept!

Ha sokallod a mennyiséget, nyugodtan felezd meg és süsd kisebb tepsiben, de szerintem érdemes egy nagy adagot előre elkészíteni és ha nem fogy el, fagyaszd le azokra a napokra, amikor úgysem lenne időd sütni!

diétás almás pite recept

Diétás almás pite recept

Diétás almás pite hozzávalók:

Az almás pite tészta hozzávalói:

  • 2,5 dkg negyedannyi (vagy 10 dkg nyírfacukor/12 dkg eritrit)
  • 15 dkg hideg kókuszzsír
  • 25 dkg zabpehelyliszt
  • 8 dkg búzasikér + a szóráshoz
  • 3 dkg (1 ek.) natúr joghurt (3,5 %-os)
  • 1 db tojás + 1 db a kenéshez

Hozzávalók az almatöltelékhez:

  • 1 kg pucolt, magjától megszabadított alma
  • 5 dkg negyedannyi édesítő
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 dkg kókuszzsír

Diétás almás pite készítése:

diétás almás pite recept

  1. Az édesítőt, a zabpehelylisztet és a búzasikért összekeverjük, majd a hideg kókuszzsírral elmorzsoljuk (nálam aprítógépben készült, így sokkal egyszerűbb).
  2. Hozzáadjuk a tojást, majd az aprítógéppel kicsit átpörgetjük (aprítógép hiányában a tojással összegyúrjuk).
  3. A tésztát az aprítógépből kiöntjük és búzasikérrel minimálisan alászórva (épp csak, hogy ne ragadjon le), átgyúrjuk, majd képzeletben 3 egyforma részre osztjuk és az 1/3-át félretesszük.
  4. A pite tészta 2/3-át egyenletesen tepsibe vagy pite forma aljába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, majd az almatöltelék elkészítéséig hűtőbe tesszük.
  5. Az almatöltelékhez a megpucolt almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk és 4 dkg kókuszzsíron megpároljuk.
  6. Ha az alma megpuhult, belekeverjük az édesítőszert és az őrölt fahéjat, majd megvárjuk, hogy kihűljön.
  7. A kihűlt almatölteléket egyenletesen szétkenjük a pite tésztán.
  8. A félretett 1/3 rész tésztát kevés búzasikérrel megszórt szilikonlapon/gyúrótáblán vékonyra kinyújtjuk és pizza vágóval (vagy derelyevágóval, késsel…stb.) kb. 1-1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle.
  9. A csíkokat rácsosan az almatöltelék tetejére helyezzük.
  10. Egy tojást enyhén felverünk, majd az almás pite tetején lévő csíkokat megkenjük vele.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (míg a teteje aranybarna nem lesz).

Diétás almás pite tápértéke:

100 gramm

  • 193,6 kcal-t,
  • 16,9 g szénhidrátot,
  • 6,1 g fehérjét és
  • 12,3 g zsírt tartalmaz!

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Diétás almás receptek még a Blogon:

(A recept leírásáért kattints a címére!)

Almás táska (szénhidrátcsökkentett)

Almás táska diétásan (szénhidrátcsökkentett recept)
Almás táska diétásan (szénhidrátcsökkentett recept)

Zabpelyhes almás süti

Zabpelyhes almás süti recept (tejmentes, diétás)
Zabpelyhes almás süti recept (tejmentes, diétás)

Almás zabpelyhes amerikai palacsinta

Almás zabpelyhes amerikai palacsinta
Almás zabpelyhes amerikai palacsinta

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?