Szénhidrátcsökkentett almás pite – mintha a nagymamád sütötte volna!

Szénhidrátcsökkentett almás pite készült a hétvégén nálunk.

Imádja a Család apraja, nagyja (értsd: kismugli, nagymugli 😉 ), de most igazából Anita tehet mindenről! 😉

Ő volt az, aki egy héttel előtte teljes kiőrlésű almás pitét sütött otthon és ahogy mesélte, milyen jól sikerült (hozni persze nem hozott belőle, ejnye, bejnye!!! 😉 😀 ), egész egyszerűen megkívántam. Ez volt olyan hétfő-kedd környékén.

Gondoltam, majd elmúlik, de nem, így hát muszáj voltam én is diétás almás pitét sütni, csak én teljes kiőrlésű liszt helyett Dia Wellness 85 %-kal szénhidrátcsökkentett lisztből készítettem.

Imádom ezeket a liszteket, mert egyrészt nagyon le lehet csökkenteni egy süti szénhidráttartalmát, másrészt pedig muglibiztosak!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kislányom és a zuram is kétpofára ették a pitét és érdekes módon most senki nem kérdezte meg tőlem, hogy “ezt meg már megint miből csináltad”? (Ebből szoktam tudni, hogy lebuktam, rájött az én másik felem, hogy diétásat eszik. 😀 )

Szénhidrátcsökkentett almás pite

Szénhidrátcsökkentett almás pite recept

Szénhidrátcsökkentett almás pite hozzávalók

Hozzávalók az almás pite tésztájához (tepsiméret: 36*20 cm):

  • 30 dkg Dia Wellness CH Mínusz Liszt + 5 dkg a szóráshoz
  • 20 dkg hideg vaj vagy 15 dkg hideg kókuszzsír (én vajjal készítettem)
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 2 db M-es tojás + 1 db tojás a kenéshez
  • 5 g (kb. fél csomag) sütőpor (elhagyható, én kifelejtettem belőle és így is tökéletes lett)

Almás töltelék hozzávalók:

  • 1,5 kg alma (pucolva, magház nélkül ennyi a súlya)
  • 5 dkg vaj/kókuszzsír
  • 4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 15 g (1 evőkanál) őrölt fahéj

Szénhidrátcsökkentett almás pite

Szénhidrátcsökkentett almás pite elkészítése:

  1. A Dia Wellness lisztet, a negyedannyi édesítőt, és a sütőport aprítógépbe tesszük, majd rákockázzuk a hideg vajat/kókuszzsírt.
  2. Az aprítógépben egynemű tésztává dolgozzuk, majd a géppel beledolgozzuk a tojásokat.
  3. A tésztát fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. Amíg a tészta hűl, elkészítjük az almatölteléket: az almát megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, elkeverjük az édesítőszerrel és a zsiradékon puhára pároljuk.
  5. Ha megpárolódott, hozzákeverjük az őrölt fahéjat, és kihűtjük.
  6. Ha kihűlt az almatöltelék, az almás pite tésztáját kivesszük a hűtőből és két egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
  7. Kevés lisztet alászórva mindkét tészta darabot átgyúrjuk (nem kell sokáig gyúrni, csak kicsit átnyomkodni) és kb. 1-2 cm vékony téglalapra kinyújtjuk.
  8. Az egyik kinyújtott tésztát a tepsibe fektetjük és villával sűrűn megszurkáljuk.
  9. Ez után rátesszük az almatölteléket és egyenletes vastagságban szétkenjük rajta.
  10. A másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
  11. 1 tojást enyhén felverünk és átkenjük vele az almás pite tetejét, majd villával megszurkáljuk.
  12. 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen kb. fél óra alatt készre sütjük.
  13. A sütési idő sütőfüggő, az a lényeg, hogy az almás pite teteje szép aranybarna legyen, de ne égjen meg.
  14. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni és szórjuk meg eritrit porcukorral.

Szénhidrátcsökkentett almás pite

Még több diétás almás receptet találsz itt >>> Diétás Almás Receptek

100 g szénhidrátcsökkentett almás pite tápértéke (vajjal készítve):

  • 170 kcal,
  • 11 g (lassú) szénhidrát,
  • 6,4 fehérje,
  • 12 g zsír

Csak összehasonlításként 100 g hagyományos almás pite tápértéke (vajjal, kristálycukorral és fehér liszttel készítve):

  • 236 kcal,
  • 36 g (gyors) szénhidrát,
  • 2,4 fehérje,
  • 9,4 g zsír

Jó étvágyat kívánok!

Szaszkó Reya

Receptjeimhez a diétás hozzávalókat a Bijó Boltban vásárolom személyesen vagy webshopon keresztül, ingyenes házhozszállítással >>> BIJÓ Bolt

Bijó Diétás Webshop

Hasznos infók a diétás receptek elkészítéséhez:

Toplistás ötletek fehér liszt helyett

Negyedannyi édesítő – mi az, és hogy kell használni?

Cukorhelyettesítők (stevia, eritrit, nyírfacukor) adagolása

12 ok a kókuszzsír használata mellett

Búzasikér használata

Himalája só hatása – miért jobb, mint a hagyományos asztali só?

Készítsd el a receptet, és mutasd meg a róla készült fotót az Instagramon #salátagyár hashtaggel vagy linkkel együtt mutasd meg a Facebookon a Salátagyár Fogyókúrás Recept Klubban! >>> CSATLAKOZOM A DIÉTÁS RECEPT KLUBHOZ!

Print Friendly, PDF & Email
 

Vélemény, hozzászólás?